FUCZ obezbijedila 80 isušivača vlage stanovnicima poplavljenih područja u tešanjskoj Općini

U okviru aktivnosti otklanjanja posljedica nedavne katastrofalne poplave jučer je direktor FUCZ Fahrudin Solak zajedno sa načelnikom Općine Tešanj Suadom Huskićem, obišao poplavljena području u ovoj Općini. Prilikom ove posjete pripadnici FUCZ uručili su dodatnih 40 isušivača vlage za najugroženije stanovnike pogođene poplavom, kako bi što prije osposobili svoje kuće i pomoćne objekte i vratili se normalnom životu. FUCZ je i na ovaj način, po ko zna koji put, pokazala da je spremna reagovati i pomoći stanovništvu onda kada im je ta pomoć najpotrebnija. 

U okviru aktivnosti otklanjanja posljedica nedavne poplave jučer je direktor Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) Fahrudin Solak sa načelnikom Općine Tešanj Suadom Huskićem, obišao poplavljena području u ovoj Općini.

Prilikom ove posjete, najugroženjim stanovnicima ove općine pripadnici FUCZ uručili su dodatnih 40 isušivača vlage kako bi što prije isušili svoje kuće i pomoćne objekte i vratili se normalnom životu.

Prethodno je 25. avgusta FUCZ obezbijedila i isporučila isto toliko isušivača vlage, što je ukupno 80, koje su građani preuzimali u prostorijama Vatrogasnog doma u Tešnju.

Stanovništvo devet mjesnih zajednica na području općine Tešanj, gdje je proglašeno stanje prirodne i druge nesreće zbog poplava, ovih dana pokušava svoje domove osušiti, očistiti i ponovo osposobiti za svoje porodice, nakon što je u petak naveče (23. augusta) ovo područje zahvatilo veliko nevrijeme praćeno jakim vjetrom, gradom i obilnim kišnim padavinama.

FUCZ je i na ovaj način, po ko zna koji put, pokazala da je spremna reagovati i pomoći stanovništvu onda kada im je ta pomoć najpotrebnija.