Tim FUCZ pružio podršku održavanju događaja “Skakavac za sve” koji je organizovalo Planinarsko društvo “Skakavac”

Na ovom događaju u rejonu vodopada Skakavac upriličene su planinarska tura Sedam vrela-Skakavac, trail trka Sedam vrela-Bukovik-Skakavac-Sedam vrela, te sportsko penjanje na stijeni Uževica. Pripadnici Federalne uprave civilne zaštite su jednim timom za spašavanje s visina podržali sve aktivnosti na ovom događaju, a naročito sportsko penjanje u čemu su i sami sudjelovali.

Pripadnici Federalne uprave civilne zaštite su tokom subote, 12.05.2018 godine, pružili podršku održavanju događaja “Skakavac za sve” koji je organizovalo Planinarsko društvo “Skakavac”.

Na ovom događaju u rejonu vodopada Skakavac upriličene su planinarska tura Sedam vrela-Skakavac, trail trka Sedam vrela-Bukovik-Skakavac-Sedam vrela, te sportsko penjanje na stijeni Uževica. Pripadnici Federalne uprave civilne zaštite su jednim timom za spašavanje podržali sve aktivnosti na ovom događaju, a naročito sportsko penjanje u čemu su i sami sudjelovali.

Kako je u drugom dijelu dana područje na kojem se događaj odvijao zahvatilo nevrijeme sa snažnim vjetrom, pljuskom, gradom i grmljavinom tim Federalne uprave civilne zaštite je sve učesnike koji su se zadesili u planini u tom periodu vozilima prebacio do najbližeg skoništa, a onima kojima je bilo potrebno organizovan je transport do Sarajeva.