Tim FUCZ iz Livna dostavio neophodnu pomoć socijalno ugroženim porodicama u Livnu, Bosanskom Grahovu i Glamoču

Za 25 socijalno ugroženih porodica na području Livna, Bosanskog Grahova i Glamoča dostavljen je neophodan namještaj (bolnički kreveti), ortopedska pomagala i paketi sa hranom. Namještaj i ortopedska pomagala osiguralo je Humanitarno udruženje “Kap ljubavi” iz Tomislavgrada, a pakete sa hranom Udruženje “Pomozi.ba” čiji su volonteri jučer sa pripadnicima deminerskog tima FUCZ dijelili pakete na području Livna i Bosanskog Grahova. Inače, ovaj deminerski tim FUCZ konstantno i na razne načine pomaže stanovništvu na području ovog Kantona, posebno u zimskom periodu kada nije sezona deminiranja i kada se u snijegom zametena sela može doći samo sa terenskim vozilima.

Tim Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) iz Livna u protekla tri dana (13., 14. i 15. februar) terenskim vozilom dostavljao je namještaj (novi bolnički kreveti), ortopedska pomagala i pakete s hranom za više od 25 socijalno ugroženih porodica na području Livna, Bosanskog Grahova i Glamoča.

Namještaj i ortopedska pomagala osiguralo je Humanitarno udruženje “Kap ljubavi” iz Tomislavgrada, a pakete sa hranom Udruženje “Pomozi.ba”, čiji su se volonteri u četvrtak, 15. februara pridružili demninerskom timu FUCZ i zajedno s njima dijelili pakete s hranom na pordučju Livna i Bosanskog Grahova.

Ovaj tim FUCZ iz Livna nedavno je dostavio pomoć u hrani i higijenskim potrepštinama socijalno ugruženim i starim osobama u Donjim Kazancima i Crnom Lugu u općini Bosansko Grahovo i u livanjskim selima Sajkovići i Radanovci koje je obezbijedio livanjski Crveni krst/križ i Uprava civilne zaštite Kantona 10.

Udruženje “Pomozi.ba” i FUCZ imaju dugogodišnju saradnju u kojoj kroz razne vidove pomažu ugroženo stanovništvo kako kroz otklanjanje posljedica prirodnih nesreća, tako i pomažući socijalno ugroženo stanovništvo.

U posljednje vrijeme intenzivirana je saradnja između Humanitarnog udruženja “Kap ljubavi“ i deminerskog tima FUCZ iz Livna kako bi i ovih hladnih i sniježnih zimskih mjeseci i u teško dostupnim selima širom Kantona 10 pomoć stigla onim kojima je najpotrebnija.

Inače, ovaj deminerski tim FUCZ konstantno i na razne načine pomaže stanovništvu na području ovog Kantona, posebno u zimskom periodu kada nije sezona deminiranja i kada se jedino terenskim vozilom ovog tima može doći do naselja koja su zametena snijegom.