SRETNA I USPJEŠNA NOVA 2020. GODINA!

SRETNA I USPJEŠNA NOVA 2020. GODINA!

 

Cijenjene kolegice i kolege, pripadnice i pripadnici Federalne uprave civilne zaštite, dragi saradnici i svi oni koji su zajedno s nama na bilo koji način bili uključeni i pomogli realizaciji naših aktivnosti u operacijama deminiranja i zaštite i spašavanja ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća u protekloj godini, godini koja je iza nas i u kojoj smo i uz vašu pomoć ostvarili dobre rezultate na svim područjima našega rada!
Uz sve izazove koje smo imali u protekloj godini FUCZ je pokazala da je spremna, obučena, opremljena i sposobna odgovoriti na njih. Odgovorili smo na sve pozive i stigli na sva mjesta na kojima je bila neophodna naša pomoć i tako uveliko opravdali povjerenje naših građana. Želimo da i u budućnosti budemo snaga koja će rasti, razvijati se i biti jedan od odgovora na katastrofe. Zbog toga vam se od srca zahvaljujemo na uloženim naporima i želimo sreću u daljem radu.

U idućoj godini čekaju nas novi zadaci i novi izazovi. BiH je nažalost zemlja koja je najzagađenija minama u Evropi i pred našim deminerima je još uvijek dosta minskih polja i eksplozivnih sredstava koje treba očistiti i ukloniti. Trudit ćemo se i jednako uspješno obavljati sve odgovorne zadatke koji budu pred nama.

Ovo je i prilika da se podsjetimo koliko možemo računati jedni na druge, uz međusobno poštivanje, saradnju i kolegijalnost i koliko zajedno možemo učiniti kako bismo spasili nečiji život i pomogli jedni drugima.

Neka vam 2020. godina bude godina uspjeha i velikih postignuća u poslovnom i u privatnom životu, uz zdravlje, zadovoljstvo i sreću!
Federalna uprava civilne zaštite