Sažetak Redovnog izvještaja o stanju u Federaciji BiH, za dane 30.09./01.10.2016. godine, do 10:00 sati

POŽARI

Tuzlanski kanton

Grad Tuzla. Dana, 30.09.2016. godine, Vatrogasna jedinica Tuzla imala je intervenciju na gašenju požara u ulici A. Herljevića gdje je gorjela garsonjera. Požar je lokaliziran i ugašen.

Općina Gračanica. Dana, 30.09.2016. godine, Vatrogasna jedinica Gračanica imala je intervenciju na gašenju požara u MZ Doborovci, naseljenjo mjesto Džanani, gdje je izgorjelo 300 bala sijena. Spriječeno je širenje požara na okolne objekte. Požar je lokaliziran i ugašen.

Hercegovačko-neretvanski kanton

Grad Mostar. U protekla 24 sata, pripadnici Profesinalne vatrogasne jedinice grada Mostara imali su intervenciju u mjestu Potoci gdje je gašen požar niskog rastinja. Požar je gašen u periodu od 15:40 do 16:40 sati.

Zapadnohercegovački kanton

Općina Ljubuški. Vatrogasna jedinica Ljubuški, je u periodu od 14:00 do 15:40 sati, imala intervenciju na gašenju požara suhe trave u mjestu Otok. Požar je lokalizovan i ugašen.

Kanton Sarajevo

U izvještajnom periodu, Profesinalna vatrogasna jedinica Kantona Sarajevo imala je dvije manje intervencije i to: jedna na gašenju zapaljenog smeća i jedna na gašenju manjeg požara u stanu.

NEEKSPLODIRANA UBOJNA SREDSTVA – NUS

Kanton Sarajevo

Općina Stari Grad. Dana, 30.09.2016. godine, u 12:46 sati, Kantonalni operativni centar civilne zaštite primio je informaciju od strane građanina da se u ulici Huremuša nalazi jedan NUS. O primljenoj informaciji obaviješteni su pripadnici Tima za uklanjanje NUS-a FUCZ koji su navedeni NUS uklonuli isti dan.

Hercegovačko-neretvanski kanton

Općina Konjic. Dana, 30.09.2016. godine, u 09:00 sati, Kantonalni operativni centar civilne zaštite primio je informaciju od PU Konjic da je u naselju Džajići pronađen NUS. O primljenoj informaciji obavješten je Tim za uklanjanje NUS-a FUCZ.

OPERATIVNI CENTAR FEDERALNE UPRAVE CIVILNE ZAŠTITE