Sažetak redovnog izvještaja o stanju u Federaciji BiH, za dane 27./28.09.2019.2019.godine, do 10:00 sati

POŽARI

 

Zeničko-dobojski kanton

Grad Zenica. Vatrogasna jedinica grada Zenica, imala je intervenciju u ulici Travnička cesta na broju 88., na gašenju požara u kući, gdje je došlo do zapaljenja jorgana. Jedna osoba je tom prilikom spašena iz požara.

 

Hercegovačko-neretvanski kanton

Grad Mostar. Vatrogasna jedinica grada Mostara, imala je intervenciju od 15:10 do 16:15 sati, u ulici Augusta Šenoe, gdje je gorio otpadni materijal.

 

Zapadnohercegovački kanton

Grad Široki Brijeg. Vatrogasna jedinica grada Široki Brijeg, imala je intervenciju od 17:00 do 17:30 sati, na Brijegu, gdje je gorio otpadni materijal, požar su gasila dva vatrogasca sa jednim vozilom.

 

Kanton Sarajevo

Profesionalna vatrogasna jedinica Kantonalne uprave civilne zaštite Kantona Sarajevo, imala je pet manjih intervencija i to: tri manje intervencije na gašenju otpadnog materijala, jednu manju intervenciju na gašenju zapaljenog autobusa, te jedno obezbjeđenje sportskog događaja.

 

VODOSNABDIJEVANJE

 

Srednjobosanski kanton

Općina Vitez. I dalje DVD Stari Vitez dostavlja pitku vodu dva puta sedmično u donji bazen u Ahmićima, a DVD Vitez jednom sedmično u M.Mošunj.

 

UKLANJANJE EKSPLOZIVNIH SREDSTAVA

 

Obavljajući redovne zadatke na šest lokacija na području općina: Gornji Vakuf/Uskoplje, Ključ, Maglaj, Novi Grad Sarajevo, te grada Goražda, timovi Federalne uprave civilne zaštite za uklanjanje eksplozivnih sredstava (UES), uklonili su sedam eksplozivnih sredstava.


O S T A L O

 

POTRAGA ZA NESTALIM OSOBAMA

 

Aktivnosti Federalne uprave civilne zaštite

Federalna uprava civilne zaštite i dalje radi na  prikupljanju informacija,  te je spremna da se odmah u slučaju pronalaska novih tragova ili dobijanja pouzdanih informacija vezano za nestale osobe (dječakom iz Begova Hana, kod Žepča, za Almirom Gluhićem iz Zavidovića i nestalom Salihom Omerović iz Sarajeva, koja je nestala na području Srebrenice), uključi u nastavak potrage u punom kapacitetu.

 

 

OPERATIVNI CENTAR FEDERALNE UPRAVE  CIVILNE ZAŠTITE