Sažetak Redovnog izvještaja o stanju u Federaciji BiH, za dane 25./26.11.2015.godine, do 10:00 sati

POŽARI

Kanton Sarajevo

Vatrogasna jedinica imala je dvije intervencije jučer, u naselju Garovci, općina Hadžići, gdje je gorio krov kuće i intervenciju na gašenju požara u kuhinji restorana „Mali raj“ na lokalitetu Mali Sedrenik. U gašenju je učestvovalo pet vatrogasaca sa tri vatrogasna vozila. Pričinjena je materijalma šteta.

 

OŠTEĆENJE ELEKTRIČNE I VODOVODNE MREŽE

Unsko-sanski kanton

Zbog nevremena koje je u proteklim danima zahvatilo Unsko-sanski kanton bilo je više prekida u snabdijevanju električnom energijom.Većina kvarova je sanirana.

Bez napona su i dalje dalekovodi:

       U općinim Ključ, van napona su dvije trafo-stanice: Lokveni vrh i Lanište.

       U općini Bosanski Petrovac, van napona je: dio 20 kV dv Kolunić-Revenik (4 trafo stanice), dio 20 kV dv Skakavac (2 trafo stanice) i dio 20 kV dv Krnjeuša.

Ekipe elektrodistribucije su na terenu i rade na otklanjanju kvarova.

 

NEEKSPLODIRANA UBOJNA SREDSTVA

Kanton Sarajevo

Općina Ilidža.U izvještajnom periodu je prijavljen pronalazak više komada municije, u ulici Put Famosa br. 22 (Hrasnica). Municija je predata u policijsku stanicu Ilidža. Informacija o pronađenom NUS-a je prenesena Timu za UES Federalne uprave civilne zaštite.

 

O S T A L O

BIHAMK

Zbog izgradnje novog mosta na magistralnom putu M-17 Stup-Rajlovac na dionici od kružnog toka Briješće do raskrsnice ulica Rajlovac i Safeta Zajke od jutros je obustavljen saobraćaj. Alternativni pravac je preko kružnog toka Briješće na zaobilaznicu (dio autoputa A-1), te na petlju Butila i dalje u smijeru Zenice (Jošanica), odnosno Mostara (Vlakovo).

 

OPERATIVNI CENTAR FEDERALNE UPRAVE CIVILNE ZAŠTITE