Sažetak Redovnog izvještaja o stanju u Federaciji BiH, za dane 24./25.11.2016. godine, do 10:00 sati

VODOSTAJI

Posavski kanton

Visina vodostaja rijeke Save na području Posavskog kantona izmjeren jutros u 08:00 sati, na vodomjernim stanicama, iznosio je:

– Bosanski Brod ——————————-    454 cm (pripremno stanje), jučer 454 cm,

– Bosanski Šamac —————————–   268 cm (normalno stanje), jučer 264 cm,

– Orašje —————————————–     503 cm (normalno stanje), jučer 498 cm.

POŽARI

Tuzlanski kanton

Općina Srebrenik. Profesionalna vatrogasna jedinica Srebrenik, imala je intervenciju na gašenju požara u kojem je gorjela šuma, u naselju Gornji Srebrenik. Požar je lokalizovan i ugašen.

Zeničko-dobojski kanton

Grad Zenica. Profesionalana vatrogasna jedinica grada Zenica, noćas u 02,45 sati, u mjestu Perin Han, imala je intervenciju na gašenju požara, gdje je došlo do paljenja četiri plasta sijena, u privatnom vlasništvu. Pričinjena je materijalna šteta. Povrijeđenih lica nije bilo. Požar je ugašen.

VODOOPSKRBA

Srednjobosanski kanton

Općina Vitez. DVD-e „Stari Vitez“ i dalje vrši odvoz pitke vode u MZ-e Ahmići i Bukve.

NEEKSPLODIRANA UBOJNA SREDSTVA – NUS

Tuzlanski kanton

Općina Gračanica. „A“ Tim za uklanjanje NUS-a, obavljao je poslove na uklanjanju i uništavanju NUS-a, na području općine Gračanica.

Općina Kalesija. Deminerski timovi iz Tuzle i Orašja, nastavili su operaciju deminiranja metodom tehničkog izviđanja na zadatku Duge Njive-Seljublje, na području općine Kalesija.

Hercegovačko-neretvanski kanton

Općina Konjic. Dana 24.11.2016.godine, u 09:25 sati, iz Operativnog centra CZ-e Konjic pristigla je prijava o postojanju NUS-a, i to: plastični eksploziv, municija, upaljači, kapsule i 3 ručne bombe.

Prijava je proslijeđena Timu za uklanjanje NUS-a  Mostar „A“  i  i Timu za UES FUCZ-e.

Kanton Sarajevo

Kantonalni operativni centar civilne zaštite primio je informaciju dana, 24.11.2016. godine, u 13:00 sati, od strane građanina, da su na lokalitetu Čavljak-Barice (općina Stari Grad), pronađene dvije ručne bombe.

O primljenoj  informaciji obaviješteni su pripadnici Tima za UES Federalne uprave civilne zaštite, koji su navedeni NUS uklonili isti dan.

OPERATIVNI CENTAR FEDERALNE UPRAVE CIVILNE ZAŠTITE