Sažetak Redovnog izvještaja o stanju u Federaciji BiH, za dane 24./25.11.2015.godine, do 10:00 sati

OŠTEĆENJE ELEKTRIČNE I VODOVODNE MREŽE

Unsko-sanski kanton

Zbog nevremena koje je u proteklim danima zahvatilo Unsko-sanski kanton bilo je više prekida u snabdijevanju električnom energijom.Većina kvarova je sanirana.

Bez napona su i dalje dalekovodi:

       U općini Sanski Most, van napona je dio 20 kV dv Modra.

       U općini Ključ, van napona su dvije trafo-stanice: Lokveni vrh i Lanište.

       U općini Bosanski Petrovac, van napona je: dio 20 kV dv Kolunić-Revenik (4 trafo stanice), dio 20 kV dv Skakavac (2 trafo stanice) i dio 20 kV dv Krnjeuša.

Ekipe elektrodistribucije su na terenu i rade na otklanjanju kvarova.

Srednjo-bosanski kanton

Općina Vitez. Na području općine Vitez, vatrogasci DVD „Stari Vitez” vrše odvoz pitke vode u naseljena mjesta: Donji Ahmići, Ljubić i Bukve sa istakanjem u bazene po Programu odvoza vode.

 

NEEKSPLODIRANA UBOJNA SREDSTVA

Hercegovačko-neretvanski kanton

Grad Mostar. Kantonalni operativni centar civilne zaštite primio je informaciju o pronalasku NUS-a i to: dana, 24.11.2015. godine, u 08:10 sati, od strane građanina M.H. iz Mostara koji je prijavio pronalazak nepoznatog NUS-a (2 kom) na lokaciji Rujište. O prijavi je obaviješten Tim za uklanjanje eksplozivnih sredstava Federalne uprave civilne zaštite.

 

O S T A L O

Kanton 10

Na cijelom području Kantona 10. vladaju zimski uvjeti za vožnju. Na planinskim prijevojima, na putovima ima i ugažena snijega. Na pojedinim mjestima ima i guste magle koja smanjuje vidljivost i dodatno otežava promet. Preporučuje se maksimalan oprez u vožnji. Svi putni pravci su prohodni, zimske službe su na terenu čiste i posipaju kolnike. Snabdijevanje energentima je uredno.

BIHAMK

Povodom Dana državnosti BiH večeras do ponoći zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na teritoriji FBiH.