Sažetak Redovnog izvještaja o stanju u Federaciji BiH, za dane 24./25.06.2016. godine, do 10:00 sati

POŽARI

Hercegovačko-neretvanski kanton

Općina Čitluk. Vatrogasna jedinica općine Čitluk imala je jednu intervenciju  od 21:41 sati na gašenju požara u kotlovnici hotela Kaktus. Pričinjena je manja materijalna šteta, a  požar je ugašen u 23:00 sata.

Općina Čapljina. Vatrogasna jedinica općine Čapljina imala je četiri intervencije i to:

-od 12:10 do 13:00 sati, u Šuškovu naselju gorjela šuma i nisko rastinje,

-od 13:15 do 14:20 sati, na Bivolju brdu gorjela trava i nisko rastinje,

-od 19:30 do 20:30 sati, u Čeljevu gorjelo smeće,

-od 21:50 do 22:20 sati, u Grabovinama, gorjelo smeće i nisko rastinje.

 

 

Tuzlanski kanton

Grad Tuzla. Profesionalna vatrogasna jedinica Tuzla imala je jednu intervenciju na gašenju požara i to u naselju Mandići gdje je gorjelo privatno motorno vozilo (automobil). Požar je lokalizovan i ugašen.

 

 

Kanton Sarajevo. Profesionalna vatrogasna jedinica Sarajevo imala je dvije manje intervencije, jednu na gašenju zapaljenog smeća i jednu na gašenju zapaljenog automobila.

 

 

NEEKSPOLODIRANA UBOJNA SREDSTVA – NUS

Unsko-sanski kanton

Grad Bihać. Dana 24.06.2016.godine u Policijsku stanicu Bihać prijavljen je pronalazak dvije ručne bombe u garaži uz porodičnu kuću u Bihaću, ul.Hatinački progon. Na lice mjesta izašla je patrola policije koja je obilježila i obezbijedila mjesto do dolaska tima za uklanjanje NUS-a Federalne uprave civilne zaštite.

Opčina Bužim. Dana 24.06.2016.god. u Policijsku stanicu Bužim prijavljen je pronalazak minobacačke granate 60 mm u dvorištu stambenog objekta u naselju Gornji Mulalići. Obavješten je Tim za uklanjanje eksplozivnih sredstava Federalne uprave civilne zaštite.

 

 

 

OPERATIVNI CENTAR FEDERALNE UPRAVE CIVILNE ZAŠTITE