Sažetak Redovnog izvještaja o stanju u Federaciji BiH, za dane 22./23.01.2016. godine, do 10:00 sati

FEDERALNI HIDROMETEOROLOŠKI ZAVOD

I danas je na snazi NARANDŽASTO UPOZORENJE, izdato od strane Federalnog hidrometeorološkog zavoda, za područja centralne, istočne i zapadna Bosna, zbog niskih temperatura, koje će iznositi većinom između -14 i -8°C.

 

POŽARI

Zapadnohercegovački kanton

Grad Široki Brijeg. Jučer, u popodnevnim satima, izbio je požar u Knešpolju, u kom su gorjeli trava, šikara i nisko rastinje. Bilo je ugroženih stambenih objekata i svi su odbranjeni. Požar je ugašen u večernjim satima.

 

Kanton Sarajevo

Profesionalna vatrogasna jedinica Kantona Sarajevo imala je jednu veću intervenciju,  jutros u 07:32 sata, u ulici Olovska br. 42, gdje je došlo do požara na krovu kuće. Požar je lokalizovan u 08:03 sati. U gašenju požara učestvovalo je 11 vatrogasaca sa tri vozila. Nije bilo povrijeđenih lica, a pričinjena je materijalna šteta.

Osim ovog požara imala je i tri manje intervencije na gašenju zapaljenih dimnjaka i zapaljenog automobila.

 

 

Pored navedenih požara, Vatrogasne jedinice na području Federacije BiH  imale su više manjih intervencija na gašenju dimnjaka, otpada i niskog rastinja.

 

 

ZAGAĐENJE OKOLIŠA

Tuzlanski kanton

Prema izvještaju Ministarstva za prostorno uređenje i zaštitu okolice Tuzlanskog kantona, kvalitet zraka za dan 22.01.2016 godine odgovarao je kvalitetu prekomjerno zagađenog zraka na lokalitetima Skver i BKC.

 

 

OPERATIVNI CENTAR FEDERALNE UPRAVE CIVILNE ZAŠTITE