Sažetak redovnog izvještaja o stanju u Federaciji BiH, za dane 20./21.05.2018.godine, do 10:00 sati

POŽARI         

Tuzlanski kanton

Općina Gradačac. Vatrogasna jedinica općine Gradačac imala je intervenciju na gašenju požara koji je izbio na krovu stambenog objekta, u Ledenicama.

Kanton Sarajevo

Profesionalna vatrogasna jedinica Kantonalne uprave civilne zaštite Kantona Sarajevo imala je intervenciju na gašenju putničkog motornog vozila.

Srednjobosanski kanton

Općina Travnik. 21.05.2018 godine, vatrogasna jedinica općine Travnik imala je, intervenciju na gašenju požara na lokaciji Bašbunar, gdje je gorjeo pomoćni objekat. Požar je ugašen.

 

Tehničke intervencije

Unsko-sanski kanton

Grad Cazin. Vatrogasna jedinica grada Cazin imala je intervenciju na izvlačenju utopljene osobe iz rijeke Korane, u mjestu Šturlić, od 16:40 do19:20 sati. Na intervenciju su izašla tri vatrogasca s jednim vozilom.

Općina Bosanski Petrovac. Vatrogasna jedinica općine Bosanki Petrovac imala je intervenciju na  izvlačenju utopljene osobe, iz bunara u mjestu Smoljana. Na intervenciju su izašla četiri vatrogasca s jednim vozilom.

 

ZAGADJENJE RIJEČNIH TOKOVA, ZEMLJIŠTA I OKOLIŠA 

Tuzlanski kanton

Kvalitet zraka za dan 20.05.2018 godine, odgovarao je kvalitetu čistog zraka na lokalitetima Skver, BKC, Bukinje i Lukavac.

 

NEEKSPLODIRANA UBOJNA SREDSTVA

 

Srednjobosanski kanton

Kantonalni operativni centar zaprimio je informaciju  da je u općini Bugojno, na lokalitetu Gaj, pronađena minobacačka mina.

O primljenoj  informaciji obaviješteni su uposlenici Federalne uprave civilne zaštite za uklanjanje eksplozivnih sredstava.

 

O S T A L O

 

POTRAGA ZA NESTALOM OSOBOM

Tuzlanski kanton

Uposlenici Federalne uprave civilne zaštite, i danas nastavljaju potragu smanjenim intenzitetom za mladićem Amarom Ramićem iz Tuzle, koji je nestao u srijedu 02.05.2018. godine.

  

FEDERALNI HIDROMETEOROLOŠKI ZAVOD

 

Federalni hidrometeorološki zavod izdao je Žuti meteoalarm za veći dio Federacije zbog mogućeg grmljavinskog nevremena.

 

 

OPERATIVNI CENTAR FEDERALNE UPRAVE CIVILNE ZAŠTITE