Sažetak redovnog izvještaja o stanju u Federaciji BiH, za dane 18./19.05.2018.godine, do 10:00 sati

POŽARI

 Hercegovačko-neretvanski kanton

Grad Mostar. Vatrogasna jedinica grada Mostara, imala je intervenciju na gašenju požara otpadnog materijala u ulici Blajburških žrtava. Požar je ugašen.

 Tuzlanski kanton

Općina Živnice. Vatrogasna jedinica općine Živinice imala je intervenciju na gašenju požara u naselju Zelinika gdje je gorjelo sijeno. Požar je lokalizovan i ugašen.

Zapadnohercegovački kanton

Općina Posušje. Vatrogasna jedinica općine Posušje imala je intervenciju na gašenju požara granulata za umjetnu travu u blizini stadiona ,,Mokri Dolac“. Požar je ugašen.

 VELIKO NEVRIJEME

Zeničko-dobojski kanton

Općina Zavidovići. Općinu Zavidovići jučer je zahvatilo  veliko nevrijeme praćeno ledom i obilnom kišom usljed čega je došlo do začeplenja šahtova koji nisu mogli  primiti  veliku količinu vode, zbog čega je voda tekla ulicama i ulazila u prizemne i podrumske prostroije stambenih i poslovnih objekata.

Vatrogasci od jučer vrše pročišćavanje šahtova i propusta za vodu, te ispumpavanje vode iz podrumskih i prizemnih prostorija.

Općina Maglaj. Jučer u toku dana nevrijeme je zahvatilo  dio općine Maglaj, praćeno ledom i jakom kišom na području mjesnih zajednica Bradići, Straište i Kosova.

OŠTEĆENJE VODOVODNE MREŽE

 Hercegovačko-neretvanski kanton

Grad Mostar. Zbog radova na vodovodnoj mreži, dolazit će do povremenih prekida vodosnabdijevanja od 18.05. do 10.06.2018. godine na lokacijama: Zalik, Carinski most, Razvitak i u Ul. Husnije Maslića.

 NEEKSPLODIRANA UBOJNA SREDSTVA

 Hercegovačko-neretvanski kanton

Općina Prozor-Rama. Iz Policijske stanice Prozor-Rama primljena informacija o pronalasku jedne ručne bombe. Nakon dojave informacija je proslijedjena uposlenicima Federalne uprave civilne zaštite za UES.

O S T A L O

 POTRAGA ZA NESTALOM OSOBOM

Tuzlanski kanton

Uposlenici Federalne uprave civilne zaštite, i danas nastavljaju potragu smanjenim intenzitetom za mladićem Amarom Ramićem iz Tuzle, koji je nestao u srijedu 02.05.2018. godine.

 FEDERALNI HIDROMETEOROLOŠKI ZAVOD

 Meteoalarm: Federalni hidrometeorološki zavod, izdao je Zeleni meteoalarm koji ne zahtjeva posebno upozorenje.

OPERATIVNI CENTAR FEDERALNE UPRAVE CIVILNE ZAŠTITE