Sažetak redovnog izvještaja o stanju u Federaciji BiH, za dane 15./16.10.2019.2019.godine, do 10:00 sati

POŽARI 

Unsko-sanski kanton

Općina Bosanski Petrovac. Vatrogasna jedinica općine Bosanski Petrovac imala je intervenciju na gašenju zapaljenog dimnjaka.

Općina Velika Kladuša. Vatrogasna jedinica općine Velika Kladuša imala je intervenciju na gašenju požara od 23:35 do 02:15 sati, u mjestu Veinac, gdje je gorio pomoćni objekat (garaža). Požar je ugašen na objektu je pričinjena veća materijalna šteta.

Hercegovačko-neretvanski kanton 

Grad Mostar. Vatrogasna jedinica grada Mostara imala je intervencije na gašenju požara u mjestima Radoču i Barama, gdje je gorjela trava i rastinje.   

Kanton Sarajevo

Profesionalna vatrogasna jedinica Kantonalne uprave civilne zaštite Kantona Sarajevo, imala je intervenciju na gašenju požara u napuštenoj kući, te jednu tehničku intervenciju na otvaranju  zaglavljenih vrata na stanu.

VODOSNABDIJEVANJE 

Srednjobosanski kanton

Općina Vitez. I dalje DVD Stari Vitez, dostavlja pitku vodu dva puta sedmično u donji bazen u Ahmićima, a DVD Vitez jednom sedmično u Putkoviće. 

UKLANJANJE EKSPLOZIVNIH SREDSTAVA

Obavljajući redovne zadatke na osam lokacija na području općina: Stari Grada-Sarajevo, Gornji Vakuf-Uskoplje, Novi Grada-Sarajevo, grada Goražde, Busovača i Novi Travnik, timovi Federalne uprave civilne zaštite za uklanjanje eksplozivnih sredstava (UES) uklonili su 22 eksplozivna sredstva i raketni motor 1 komad.

O S T A L O 

AKTIVNOSTI FEDERALNE UPRAVE CIVILNE ZAŠTITE 

POTRAGA ZA NESTALIM OSOBAMA 

Federalna uprava civilne zaštite i dalje radi na  prikupljanju informacija,  te je spremna da se odmah u slučaju pronalaska novih tragova ili dobijanja pouzdanih informacija vezano za nestale osobe (dječakom iz Begova Hana, kod Žepča, za Almirom Gluhićem iz Zavidovića i nestalom Salihom Omerović iz Sarajeva, koja je nestala na području Srebrenice), uključi u nastavak potrage u punom kapacitetu. 

 

      OPERATIVNI CENTAR FEDERALNE UPRAVE  CIVILNE ZAŠTITE