Sažetak redovnog izvještaja o stanju u Federaciji BiH, za dane 14./15.09.2017.godine, do 10:00 sati

POŽARI

Tuzlanski kanton

Općina Srebrenik. Profesionalna vatrogasna jedinica općine Srebrenik, imala je  intervenciju na gašenju požara gdje je gorjelo nisko rastinje, u naselju Brda. Požar je lokalizovan i ugašen.

Grad Tuzla. Profesionalna vatrogasna jedinica grada Tuzle, imala je intervenciju na gašenju manjeg požara u stanu, u naselju Stupine. Požar je lokalizovan i ugašen.

Kanton Sarajevo

Profesionalna vatrogasna jedinica Kantona Sarajevo, imala je manju intervenciju na gašenju požara, gdje je gorjela trava.

Srednjobosanski kanton

Općina Busovača. Vatrogasci DVD-e općine Busovača, imali su intervenciju na gašenju požara, na lokalitetu Ravanjski put, gdje je gorijela trava i nisko rastinje. Požar je ugašen.

Općina Bugojno. Vatrogasci DVD-e Bugojno, imali su intervenciju na gašenju požara, gdje su gorjele elektro instalacije u zgradi „Lamela F“, u Bugojnu. Požar je ugašen.

OBLAST VODONABDIJEVANJA

Unsko-sanski kanton

Grad Bihać. U gradu Bihaću, stavljena je van snage preporuka, da se voda sa svih izvorišta, kojim upravlja JP „Vodovod“ Bihać, prije upotrebe za piće prokuhava ili koristi flaširana voda, osim na punktovima Klokot, Ozimice II i naselja Žegar, gdje je potrebno izvršiti preventivno prokuhavanje vode, prije upotrebe vode za piće.

Srednjobosanski kanton

Općina Vitez. DVD-e Stari Vitez, i dalje vrši  odvoz pitke vode u MZ-e Ahmiće-Piriće, a DVD-e Vitez u naseljno mjesto Nadioci.

NEEKSPLODIRANA UBOJNA SREDSTVA – NUS

Tuzlanski kanton

– Tim „A“ Tuzla/FUCZ-e, za uklanjanje NUS-a, vršio je preuzimanje i uništavanje NUS-a, na području općine Sapna.

– Tim „B“ za deminiranje Tuzla/FUCZ-e, nastavio je proces deminiranja na zadatku „Pribitkovići 3.“, na području općine Banovići.

– „B“ timovi za deminiranje FUCZ-e Žepče i Orašje, nastavili su proces deminiranja „Rožanj-Jelica“, na području općine Sapna.

– Mašinski tim FUCZ-e,  nastavio je proces deminiranja na zadatku „Kalesija Grad –  Olanovica 1 d“, na području općine Kalesija.

Srednjobosanski kanton

Općina Travnik. Na lokalitetu Gornje Putićevo, pronađeno je više komada ručnih bombi.

O navedenom obavješteni su Tim ”A” Busovača, i Tim za UES Federalne uprave civilne zaštite.

Hercegovačko-neretvanski kanton

Općina Čapljina. Dana 14.09.2017. godine, u 12:29 sati, iz Policijske uprave Čapljina, stigla je prijava o pronalasku zolje, na lokaciji  Brod – Popina.  NUS je uskladišten u prostorijama PU Čapljina.

Prijava po prijemu proslijeđena vođi  Tima Mostar „A“ , i  Timu za UES Federalne uprave civilne zaštite.

OPERATIVNI CENTAR FEDERALNE UPRAVE CIVILNE ZAŠTITE