Sažetak Redovnog izvještaja o stanju u Federaciji BiH, za dane 13./14.06.2016. godine, do 10:00 sati

POŽARI

Tuzlanski kanton

Grad Tuzla. Profesionalna vatrogasna jedinica Tuzla imala je intervenciju gašenja požara el. instalacija u privatnom stambenom objektu u naselju Slavinovići. Požar je lokalizovan i ugašen.

Općina Lukavac. Vatrogasna jedinica Lukavac imala je  intervenciju gašenja požara el. instalacija u privatnom stambenom objektu u naselju Poljice. Požar je lokalizovan i ugašen.

 

 

Zeničko-dobojski kanton

Grad Zenica. U ulici Londž 90, u 14:30 sati, na 4. spratu zgrade izbio je manji požar. Isti je brzom intervencijom vatrogasaca ugašen. Takođe, u ulici Armije BiH 14, došlo je do manjeg požara na potkrovlju zgrade. Požar je ugašen. U oba požara pričinjena je manja materijalna šteta.

 

 

 

NEEKSPOLODIRANA UBOJNA SREDSTVA – NUS

Hercegovačko-neretvanski kanton

Grad Mostar. Kantonalni operativni centar civilne zaštite primio je od građanina informaciju o pronalasku nepoznatog NUS-a na lokalitetu Carskih vinograda.

Obavješten je Tim za uklanjanje eksplozivnih sredstava Federalne uprave civilne zaštite.

 

 

 

 Unsko-sanski kanton

Kantonalni operativni centar civilne zaštite primio je dvije  informacije o pronalasku NUS-a i to:

– od Policijske stanice Ključ o pronalasku tromblonske mine u mjestu Brežine. Na lice mjesta izašli  su policajci i obilježili trakom lokaciju NUS-a,

– od Općinske službe civilne zaštite Velika Kladuša prijavljeno je da se u mjestu Trnovi, u dvorištu kuće, u septičkoj jami, nalazi odbačena vojna oprema. Na lice mjesta  izašao je uposlenik Općinske službe civilne zaštite, koji je upoznat sa lokacijom.

O primljenim  informacijama obaviješteni su pripadnici Tima za uklanjanje eksplozivnih sredstava Federalne uprave civilne zaštite.

 

 

 

Tuzlanski kanton kanton

Kantonalni operativni centar civilne zaštite primio je informaciju od Općinske službe civilne zaštite Kalesija o pronalasku mine u MZ Memići.

Obavješten je Tim za uklanjanje eksplozivnih sredstava Federalne uprave civilne zaštite.

 

 

 

Kanton Sarajevo

Općina Centar. Kantonalni operativni centar civilne zaštite primio je od  građanina informaciju da je u ulici Urjan Dedina, kod „RSG radia“ pronađen nepoznati NUS. O primljenoj informaciji obaviješteni su pripadnici Tima za uklanjanje eksplozivnih sredstava Federalne uprave civilne zaštite, koji su navedeni NUS uklonili istog dana.

 

 

 

Srednjobosanski kanton

Općina Kiseljak. Kantonalni operativni centar civilne zaštite primio je informaciju o pronalasku 70 komada  municije na lokalitetu Lepenica.

Obavješten je Tim za uklanjanje eksplozivnih sredstava Federalne uprave civilne zaštite.

 

 

 

 

OPERATIVNI CENTAR FEDERALNE UPRAVE CIVILNE ZAŠTITE