Sažetak redovnog izvještaja o stanju u Federaciji BiH, za dane 12./13.06.2020. godine, do 10:00 sati

ZARAZNE BOLESTI KOD LJUDI

 

ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVSTVO F BiH

FEDERACIJA BiH: 1.266 potvrđenih slučajeva.

– Ukupno evidentirano 41 smrtnih slučajeva.

– Ukupno aktivnih 245 osoba.

– Ukupno izliječenih 980 osoba.

 

Unsko-sanski kanton

Općina Sanski Most. Prema podacima epidemiološke službe Doma zdravlja Sanski Most sedam lica je pozitivno na korona virus (podaci od juče).

Na Infektivnom odjelu KB „Dr. Irfan Ljubijankić“ Bihać nalaze se sedam pacijenata. Pozitivnih na korona virus je pet pacijenata, a za dva pacijenta se čeka rezultat testa.

 

Kanton 10

Zavod za javno zdravstvo Kantona 10: Dana 11.06.2020.godine stiglo je šest nalaza sa analize na korona virus i svi su negativni.

 

POŽARI

 

Tuzlanski kanton

Grad Gradačac. Vatrogasna jedinica Gradačac imala je intervenciju na gašenju požara na lokaciji Vida II – Mehmedovići, gdje je gorjela vikendica. Požar je ugašen.

 

Hercegovačko-neretvanski kanton

Grad Mostar. Vatrogasna jedinica grada Mostara imala je dvije intervencije na gašenju požara i to:

– od 07:05 do 07:25 sati, gorio otpad u naselju Mazoljice,

– od 13:35 do 15:35 sati, gorjela trava i nisko rastinje na Gubavici.

 

Kanton Sarajevo

Profesionalna vatrogasna jedinica Kantonalne uprave civilne zaštite Kantona Sarajevo imala je dvije manje intervencije na gašenju požara (zapaljeno smeće i zapaljeni automobil), te jednu tehničku intervenciju na otvaranju zaglavljenih vrata.

 

Zeničko-dobojski kanton

Grad Zenica. Vatrogasna jedinica grada Zenica imala je dvije intervencije na gašenju požara: kontejner otpadnog materijala u naselju Radokovo i požar na otpadu sekundarnih sirovina „Cibos B“, gdje je gorio tekstilni materijal. Požari su ugašeni.

 

UKLANJANJE EKSPLOZIVNIH SREDSTAVA

 

Obavljajući redovne zadatke na šest lokacija na području općina Ilijaš, Velika Kladuša, Gračanica, Tomislavgrad,  Novi Grad Sarajevo, Vogošća i grad Gradačac timovi Federalne uprave civilne zaštite za uklanjanje eksplozivnih sredstava uklonili su 6 eksplozivnih sredstava i 60 komada pješačkog streljiva i vježbovnu protutenkovsku minu.

 

OPERATIVNI CENTAR FEDERALNE UPRAVE  CIVILNE ZAŠTITE