Sažetak redovnog izvještaja o stanju u Federaciji BiH, za dane 10./11.12.2018.godine, do 10:00 sati

POŽARI       

 

Tuzlanski kanton

Grad Tuzla. Vatrogasna jedinica grada Tuzle, imala je intervenciju na gašenju požara dimnjaka, u ul. 17. septembar.

 

Zeničko-dobojski kanton

Grad Zenica. Vatrogasna jedinica grada Zenica, imala je intervenciju na gašenju požara putničkog automobila u gradu, pričinjena je veća materijalna šteta.

Općina Visoko. Vatrogasna jedinica općine Visoko, imala je intervenciju na gašenju požara dimnjaka na stambenom objektu, u mjestu Porječani. Pričinjena je manja materijalna šteta.

 

Kanton Sarajevo

Profesionalna vatrogasna jedinica Kantonalne uprave civilne zaštite Kantona Sarajevo, imali su dvije manje intervencije, na gašenju zapaljenih dimnjaka.

 

ZAGAĐENJE ZEMLJIŠTA I OKOLIŠA

 

Tuzlanski kanton

Kvalitet zraka za dan 10.12.2018 godine, odgovarao je kvalitetu čistog zraka na lokalitetima Skver, BKC, Bukinje, Lukavac.

Kvalitet zraka za dan 10.12.2018 godine, odgovarao je kvalitetu prekomjerno zagađenog zraka na lokalitetu Živinice.

 

NEEKSPLODIRANA UBOJNA SREDSTVA – NUS

 

Tuzlanski kanton

Kantonalni operativni centar civilne zaštite, primio je informaciju od strane Policijske uprave Srebrenik o pronalasku eksplozivnih sredstava.

O primljenoj  informaciji obaviješteni su uposlenici Federalne uprave civilne zaštite.

 

Bosansko-podrinjski kanton

Grad Goražde. Kantonalni operativni centar civilne zaštite, primio je informaciju od strane građanina o pronalasku eksplozivnog sredstva u mjestu Bogovići, a radi se o granati 105 mm …1 komad.

O primljenoj  informaciji obaviješteni su uposlenici Federalne uprave civilne zaštite, koji su eksplozivno sredstvo uništili na licu mjesta.

 

Zapadnohercegovački kanton

Općina Posušje. Kantonalni operativni centar civilne zaštite, primio je informaciju od strane Policijske uprave Posušje, da se u njihovim prostorijama nalaze 3 ručne bombe M-75, koje je donio građanin.

O primljenoj  informaciji obaviješteni su uposlenici Federalne uprave civilne zaštite.

 

 Kanton Sarajevo

Općina Vogošća. Kantonalni operativni centar civilne zaštite, primio je informaciju od strane Općinske službe civilne zaštite Vogošća o pronalasku eksplozivnih sredstava    u  krugu kasarne„ Semizovac“, a radi se o  jednom sanduku municije 7,9 mm.

O primljenoj  informaciji obaviješteni su uposlenici Federalne uprave civilne zaštite.

 

OPERATIVNI CENTAR FEDERALNE UPRAVE CIVILNE ZAŠTITE