Sažetak Redovnog izvještaja o stanju u Federaciji BiH, za dane 10./11.07.2016. godine, do 10:00 sati

POŽARI

Hercegovačko-neretvanski kanton

Grad Mostar. PVJ grada Mostara imala je četiri intervencija i to:

  • od 19:05 do 21:30 sati, na Brkanovu brdu, gdje je gorila trava i nisko rastinje,
  • od 23:00 do 23:17 sati, u Dubrovačkoj ul., gdje je gorio otpad i trava,
  • od 23:30 do 00:15 sati na Bišću polju, gdje je gorila trava i otpad i
  • od 05:00 do 06:10 sati na Brkanovu brdu, gdje je gorila trava i nisko rastinje.

Općina Čapljina. PVJ Čapljina imala je intervenciju u vremenu od 21:05 do 22:00 sati, na Ustavi, gdje je gorila trava i nisko rastinje.                                                                                     

Tuzlanski kanton

Grad Tuzla. Vatrogasna jedinica grada Tuzle, imala je intervenciju na gašenju požara, niskog rastinja, na lokalitetu Ravna Trešnja.

Općina Gračanica. Vatrogasna jedinica općine Gračanica, imala je intervenciju na gašenju požara, niskog rastinja, na srpskom pravoslavnom groblju.

Općina Kalesija. Vatrogasna jedinica općine Kalesija, imala je intervenciju na gašenju požara, sijena u Mjesnoj zajednici Miljanovci.

Kanton Sarajevo

PVJ Kantona Sarajevo je u izvještajnom periodu imali su trinaest intervencija, od toga pet intervenciju na gašenju niskog rastinja, i sedam manjih intervencija.

SAOBRAĆAJNI UDESI U CESTOVNOM SAOBRAĆAJU

Zapadno-hercegovački kanton

Općina Grude. U prometnoj nesreći koja se dogodila jučer u 05:00 sati, na magistralnoj cesti M-6, u mjestu Sovići, život je izgubio devetnaestogodišnji Mario Martić iz Sovića, dok je po život teške ozljede zadobio osamnaestogodišnji Matej Bogut također iz Sovića. Pomenuti su bili u vozilu golf 3 dok je iz suprotnog pravca nailazilo vozilo marke „Pasat“, kojim je upravljala Kata Galić. Došlo je do frontalnog sudara u kojem su navedeni stradali a teže je ozlijeđena Kata Galić, dvoje ozlijeđenih prebačeni su vozilom hitne pomoći u KBC Mostar.

Očevid su obavili djelatnici PU Grude uz nazočnost dežurnog županijskog tužitelja.

NEEKSPLODIRANA UBOJNA SREDSTVA – NUS

Zeničko-dobojski kanton

Grad Zenica. Od strane PS Crkvice, grad Zenica, pristigla je prijava o postojanju sumnjivog predmeta, koji asocira na granatu, na području naselja Radakovo. Obaviješten je Tim FUCZ-e, koji će izaći na lice mjesta i ukloniti sumnjivo minskoeksplozivno sredstvo.       

OPERATIVNI CENTAR FEDERALNE UPRAVE CIVILNE ZAŠTITE