Sažetak Redovnog izvještaja o stanju u Federaciji BiH, za dane 10./11.06.2016. godine, do 10:00 sati

ZEMLJOTRESI

Hercegovačko-neretvanski kanton

Dana 10.06.2016.godine, aparati u Centru za seizmologiju, Federalnog hidrometeorološkog zavoda u Sarajevu, registrovali su u 23,03 sata slabiji zemljotres na području Stoca, 90 km južno od Sarajeva. Jačina zemljotresa u hipocentru iznosila je 2,7 stepena Richtera, a intenzitet u epicentru bio je IV stepena Merkalijeve skale. Zemljotresi ovog intenziteta ne izazivaju materijalne štete na građevinskim objektima, a stanovništvo ga može osjetiti u užem epicentralnom području.

 

 

 

NEEKSPOLODIRANA UBOJNA SREDSTVA – NUS

Tuzlanski kanton kanton

Kantonalni operativni centar civilne zaštite primio je informaciju od Općinske službe civilne zaštite Lukavac o pronalasku nepoznatog NUS-a.

Obavješten je Tim za uklanjanje eksplozivnih sredstava Federalne uprave civilne zaštite.

 

 

Kanton Sarajevo

U izvještajnom periodu Kantonalni operativni centar civilne zaštite primio je dvije  informacije o pronalasku NUS-a i to:

– od Općinske službe civilne zaštite Novi Grad, da je u ulici Perivoj bb pronađen jedan sanduk protivpješadijskih mina i dvije granate,

– od Policijske stanice Novi Grad, da se u njihovim prostorijama nalazi jedna ručna bomba.

O primljenim  informacijama obavješteni su pripadnici Tima za uklanjanje eksplozivnih sredstava Federalne uprave civilne zaštite.

 

 

 

OPERATIVNI CENTAR FEDERALNE UPRAVE CIVILNE ZAŠTITE