Sažetak redovnog izvještaja o stanju u Federaciji BiH, za dane 06./07.10.2018.godine, do 10:00 sati

POŽARI       

 

Hercegovačko-neretvanski kanton

Grad Mostar. Vatrogasna jedinica grada Mostara imala je pet intervencija na gašenju požara, i to:

–  od 07:15 do 08:15 sati u naselju Raštani gorio otpad,

–  od 09:40 do 11:45 sati na Slipčićima gorjelo nisko rastinje,

–  od 10:50 do 11:45 sati na Bišće Polju gorjelo nisko rastinje,

–  od 14:05 do 15:00 sati na Bišće Polju  gorjelo nisko rastinje,

–  od 13:25 do 15:50 sati u Malom Polju gorjelo nisko rastinje.

Općina Čapljina. Vatrogasna jedinica općine Čapljina imala je intervenciju na gašenju požara  od 03:30 do 04:00 sati u Višićima, gdje je ispred obiteljske kuće gorio automobil.

Općina Konjic. Vatrogasna jedinca općine Konjic imala je intervenciju na gašenju požara  od 17:21 do 18:30 sati u ulici Kolonija, gdje je gorio stan.

 

Tuzlanski kanton

Općina Srebrenik. Vatrogasna jedinica općine Srebrenik imala je intervenciju na gašenju požara kuće. Požar je ugašen brzom intervencijom VJ Srebrenik. Pričinjena je manja materijalna šteta. Vlasnik objekta imao je blago zagušivanje od dima.

 

Kanton Sarajevo

Profesionalna vatrogasna jedinica Kantonalne uprave civilne zaštite Kantona Sarajevo imala je tri manje intervencije na gašenju požara i to: na gašenju plastične trave na školskom igralištu, manjeg požara u kuhinji privatne kuće i na gašenju automobila.

 

Zeničko-dobojski kanton

Općina Visoko. Vatrogasna jedinica općine Visoko jutros od 05:00 sati ima intervenciju u mjestu Kralupi, zaseok Čitluk, gdje je u toku intervencija na gašenju poslovnog objekta „Pilićare“. Do požara je došlo u objektu u kom se nalazi slama. Povrijeđenih nema.

Općina Zavidovići. Vatrogasna jedinca općine Zavidovići imala je manju intervenciju na gašenju paleta koje su se nalazile složene uz stambeni objekat (kuća). Požar ugašen. Nije bilo materijalne štete.

 

POTRAGA ZA NESTALOM OSOBOM

 

Aktivnosti Federalne uprave civilne zaštite vezano za potragu

Uposlenici Federalne uprave civilne zaštite i danas, šesti dan, nastavili su sa  potragom za nestalom osobom Harisom Nalčom, koji je nestao na Prokoškom jezeru, općina Fojnica.

 

FEDERALNI HIDROMETEOROLOŠKI ZAVOD

 

Meteoalarm: Federalni hidrometeorološki zavod izdao je Žuti meteoalarm za veći dio BiH zbog očekivane grmljavine.

 

 

OPERATIVNI CENTAR FEDERALNE UPRAVE CIVILNE ZAŠTITE