Sažetak Redovnog izvještaja o stanju u Federaciji BiH, za dane 04./05.12.2015.godine, do 10:00 sati

POŽARI

Zeničko-dobojski kanton

Grad Zenica. Povodom jučerašnjeg požara, izvjestaj iz MUP-a ZDK, dana 04.12.2015. godine, oko 05,55 sati, u ulici Prve zeničke brigade broj 1d, u sobi broj 110 na prvom spratu JU “Dom penzionera”, došlo je do požara, kojom prilikom je smrtno stradala B. Dž., rođena 1946. godine, iz Zenice. Od strane dežurnog ljekara SHMP Zenica konstatovana smrt. Požar ugasili pripadnici Profesionalne vatrogasne brigade Zenica u 06,15 sati. Izvršen uviđaj.

PRONALAZAK NEEKSPLODIRANIH UBOJNIH SREDSTAVA

Hercegovačko-neretvanski kanton

Kantonalni operativni centar civilne zaštite primio je u 17:45 sati, prijavu iz PS Mostar Jug o pronalasku minobacačke granate u Malom Polju kod Mostara.

Obavješten je Tim za uklanjanje eksplozivnih sredstava Federalne uprave civilne zaštite.

Tuzlanski kanton

Općina Sapna i Lukavac. Dana 04.12.2015. godine, Koperativni centar Tuzla je zaprimio prijavu NUS-a iz Općinske službe civilne zaštite Sapna, radi se o ručnoj bombi, 5 komada i Općinske službe civilne zaštite Lukavac, radi se o ručnoj bombi, 2 komada.

Obavješten je Tim za uklanjanje eksplozivnih sredstava Federalne uprave civilne zaštite.

TUN tim je obavljao poslove na uništavanju NUS-a na području grada Tuzle i općine Kalesija.

Kanton Sarajevo

U izvještajnom periodu Kantonalni operativni centar civilne zaštite, primio je dvije informacije o pronalasku NUS-a i to:

       iz firme „Trgosirovina“ Halilovići br.9 općina Novi Grad, dobili smo informaciju da se u njihovom krugu nalaze dvije granate.

       dobili smo informaciju od građanina da je u naselju Zabrđe općina Novi Grad, radeći na regulaciji Lepeničkog potoka pronađeno dvije ručne bombe.

O primljenim informacijama obaviješteni su pripadnici Tima za UES Federalne uprave civilne zaštite, koji su navedeni NUS uklonili u toku jučerašnjeg dana.

OŠTEĆENJE ELEKTRIČNE I VODOVODNE MREŽE

Srednjobosanski kanton

Općina Vitez. Dobrovoljno vatrogasno društvo „Stari Vitez” vrši odvoz pitke vode u MZ Jardol, naselje Ljubić.

OPERATIVNI CENTAR FEDERALNE UPRAVE CIVILNE ZAŠTITE