Sažetak Redovnog izvještaja o stanju u Federaciji BiH, za dane 04./05.02.2016. godine, do 10:00 sati

POŽARI

Hercegovačko-neretvanski kanton

Općina Čapljina. Dana, 04.02.2016. godine, u periodu od 16:40 do 18:05 sati, Vatrogasna jedinica Čapljina je u mjestu Lokve-Gagrice gasila požar štale. U štali je izgorjela krava, tele i sijeno. Nisu oštećeni okolni objekti.

 

NEEKSPLODIRANA UBOJNA SREDSTVA

Tuzlanski kanton

Općina Kalesija. U protekla 24 sata, Kantonalni operativni centar civilne zaštite TK-a zaprimio je prijavu NUS-a na području općine Kalesija (granata 76mm). O zaprimljenoj informaciji obavješten je Tim za uklanjanje NUS-a FUCZ.

 

Bosansko-podrinjski kanton

Općina Pale Praća.Dana, 04.02.2016. godine, nakon dojave građana o pronalasku NUS-a u selu Šainovići, Tim za uklanjanje NUS-a FUCZ izašao je na lice mjesta i tom prilikom je preuzeo minobacačku minu kalibra 82 mm koju su uredno uskladištili.

 

O S T A L O

POTRAGA ZA NESTALIM OSOBAMA

Zeničko-dobojski kanton

Općina Olovo. Na području općine, u toku današnjeg dana, biti će organizovana potraga za nestalim licem Mustajbegović (Fazil) Adin, za koga se pretpostavlja da je upao u u rijeku Krivaju. Zbog zamučenosti vode, potraga koritom rijeke Krivaje je otežana. U današnju potragu biti će uključeni pripadnici: CZ Olovo, PVJ Olovo, Kajak Kanu Rafting klub Olovo i Sportsko ribolovno društvo Orlja Olovo. Dionica današnje pretage vršit će se od Buka, na granici opština Olovo i Zavidovići.

 

Kanton 10.

Potraga na Vran planini, za nestalim planinarom Davidom Majićem koji je nestao dana, 03.02.2016. godine na planini Vran, nastavljena je i danas. U potrazi sudjeluju mještani, članovi planinarskih društava, pripadnici GSS UBIH, GSS-a HBŽ, HGSS-a i drugi. Tokom jučerašnjeg dana upučen je zahtjev za angažovenje helikoptera OS BiH u potrazi za nestalim planinarom. Jučer je na području kantona pao snijeg. Visina snijega je od 3 cm do 20 cm na planinskim prevoijma.

 

OPERATIVNI CENTAR FEDERALNE UPRAVE CIVILNE ZAŠTITE