Sažetak redovnog izvještaja o stanju u Federaciji BiH, za dane 03./04.09.2019.2019.godine, do 10:00 sati

POŽARI

Hercegovačko-neretvanski kanton

Grad Mostar. Vatrogasna jedinica grada Mostara imala je intervenciju na gašenju požara od 20:16 do 21:40 sati, u Baćevićima, gdje je  gorjela trava i nisko rastinje.

Općina Čitluk. Vatrogasna jedinica općine Čitluk imala je intervenciju na gašenju požara  od 17:40 do 19:40 sati, u Dobrom Selu, gdje je gorjela: smreka, trava i nisko rastinje.

Tuzlanski  kanton

Općina Lukavac. Vatrogasna jedinica općine Lukavac imala je intvenciju  na gašenju požara u naselju Puračić, gdje je gorio privatni stambeni objekat. Požar je ugašen.

Općina Kalesija. Vatrogasna jedinica općine Kalesija imala je intervenciju  na gašenju požara u naselju Brezik, gdje je gorjelo nisko rastinje. Požar je ugašen.

Srednjo-bosanski kanton

Općina Kiseljak. Vatrogasna jedinica općine  Kiseljak imala je intervenciju na gašenju požara u mjestu Buzuci, gdje je gorio krov od štale. Intervencija je trajala od 19:30 sati do 21:00 sat. Požar je ugašen.

UKLANJANJE EKSPLOZIVNIH SREDSTAVA  

Obavljajući redovne zadatke na tri lokacije na području općina Prozor – Rama, Bugojno, i Ilidža timovi Federalne uprave civilne zaštite za uklanjanje eksplozivnih sredstava (UES) uklonili su 10 eksplozivnih sredstava i 160 komada metaka kalibra 7.62mm. Na području općine Bugojno na licu mjesta je uništeno jedno eksplozivno sredstvo.

O S T A L O

POTRAGA ZA NESTALIM OSOBAMA

Aktivnosti Federalne uprave civilne zaštite

Federalna uprava civilne zaštite, i dalje je u stalnom kontaktu sa svim institucijama i organizacijama uključenim u potragu za nestalima osobama: dječakom iz Begova Hana, kod Žepča, za Almirom Gluhićem iz Zavidovića i nestalom Salihom Omerović iz Sarajeva, koja je nestala na području Srebrenice. Federalna uprava civilne zaštite vrši prikupljanje dodatnih informacija, prati stanje na terenu, te je spremna da se odmah, u slučaju pronalaska novih tragova ili dobijanja pouzdanih informacija, uključi u nastavak potrage u punom kapacitetu.

OPERATIVNI CENTAR FEDERALNE UPRAVE  CIVILNE ZAŠTITE