Sažetak Redovnog izvještaja o stanju u Federaciji BiH, za dane 02/03.12.2016. godine, do 10:00 sati

VODOSTAJI

Tuzlanski kanton

Vodostaj na HA Modrac                                                                         

Vodostaj na brani HA Modrac jutros u 07,00 sati bio je 198,54 m.n.m., (tačka preljeva je 200 m.n.m.). u odnosu na mjerenje jučer u 07,00 nivo je niži za 2 cm. Ispust kroz temeljne otvore iznosi 8,6 m3/s.

POŽARI

Hercegovačko-neretvanski kanton

Grad Mostar. U protekla 24 sata, PVJ grada Mostara imala je 5 intervencija i to:

  • od 07:10 do 07:40 sati, u naselju Ilići, gorio otpad,
  • od 08:16 do 08:35 sati, u ulici Kralja Tomislava, gorio otpad,
  • od 11:25 do 11:45 sati, u ulici Rudarska gorio otpad,
  • od 12:36 do 13:25 sati, u naselju Ilići –kod vrela Radobolje, gorjela trava i nisko rastinje,
  • od 21:10 do 22:10 sati na Panjevini, gorio dimnjak.

Općina Čapljina. VJ Čapljina  imala je intervenciju i to u periodu od 22:28 do 23:00 sati, u Prćavcima, gdje je gašen požar na putničkom motornom vozilu, usljed kvara na električnim instalacijama.

Tuzlanski kanton

Općina Živinice VJ Đurđevik imala je intervenciju na gašenju požara koji je zahvatio otpad i jedan dio hrastove šume u naselju Zenuni. Požar je lokalizovan i ugašen.

Zeničko-dobojski kanton

Općina Visoko. VJ Općine Visoko imala je dvije intervencije i to:

–        na gašenju zapaljenog dimnjaka na kući u selu Taukčići,

–      u ulici Špiljakova br.6, oko 3:00 sata, gdje je gorjela krovna konstrukcija i potkrovlje kuće. Pričinjena je veća materijalna šteta, bez povrijeđenih lica. Požar je ugašen.

Općina Žepče. VJ općine Žepče imala je jednu intervenciju na gašenju požara pored željezničke stanice, gdje je gorjela manja površina niskog rastinja i suhe trave. Požar je ugašen.

OŠTEĆENJE ELEKTRIČNE MREŽE

Hercegovačko-neretvanski kanton

Iz JP EP BiH (Javnog poduzeća Elektro-privreda Bosne i Hercegovine) primljena je informacija da je  od sinoć u 22:45 sati, bez struje Rujište i od 24:00 sati dio Podveležja, zbog kvara na dalekovodu. Ostala elektroopskrba uredna.

VODOOPSKRBA

Srednjobosanski kanton

Općina Vitez. DVD „Stari Vitez“ i dalje vrši odvoz pitke vode u MZ Ahmići i MZ Bukve,  sa istakanjem u rezervoare po Programu odvoza pitke vode.

NEEKSPLODIRANA UBOJNA SREDSTVA – NUS

Unsko-sanski kanton

Grad Bihać. Aviobomba MK 82, teška 250 kilograma, koja je u srijedu pronađena u naselju Privilica, u predgrađu Bihaća, juče je oko 05:30 sati, uspješno uklonjena sa mjesta pronalaska, te je odvezena na vojni poligon Grmeč, gdje je oko 08:20 sati uništena.

Nije izazvana nikakva šteta, nije bilo nikakvih povreda, žrtava i prema naznačenom operativnom planu i operativnim procedurama operacija je uspješno izvršena.

Tuzlanski kanton

Općina Kladanj. Dana, 02.12.2016. godine, Kantonalni operativni centar CZ TK-a primio je od strane Općinske službe CZ Kladanj informaciju o pronalasku NUS-a. Prijavljena je torba sa granatama, trombloni i dr. O pristigloj prijavi obavješten je Tim za UES Federalne uprave civilne zaštite.

OPERATIVNI CENTAR FEDERALNE UPRAVE CIVILNE ZAŠTITE