Sažetak redovnog izvještaja o stanju u Federaciji BiH, za dane 01./02.07.2018.godine, do 10:00 sati

POŽARI

 

Zeničko-dobojski kanton

Općina Kakanj. Vatrogasna jedinica općine Kakanj, imala je intervenciju na gašenju  požara, na tretnom motornom vozilu, kamion. Nije bilo povrijeđenih lica, pričinjena je materijalna šteta.

 

Hercegovačko-neretvanski kanton

Grad Mostar. Pripadnici vatrogasne jedinice grada Mostara, imali su intervenciju na gašenju požara u vremenu od 20:30 do 21:00 sati, na Čekrku, gdje je gorila trava i rastinje.

Općina Jablanica. Vatrogasna jedinica općine Jablanica, imala je intervenciju na gašenju požara u vremenu od 03:15 do 04:15 sati, gdje je gorio otpadni materijal, kod restorana “Lovački dom“.

 

Kanton Sarajevo

Profesionalna vatrogasna jedinica Kantonalne uprave civilne zaštite Kantona Sarajevo, imala je manju intervenciju na gašenju električnih instalacija u stanu

 

ZAGAĐENJE OKOLIŠA

 

Tuzlanski kanton

Prema izvještaju Ministarstva za prostorno uređenje i zaštitu okolice TK, kvaltet zraka za dan 01.07.2018. godine odgovarao je kvalitetu čistog zraka na lokalitetima BKC i Lukavac, dok se na lokalitetima Skver, Bukinje, Živinice i Mobilna: Doboj Istok ne može ocijeniti.

 

OBLAST VODOSNABDIJEVANJA

Srednjobosanski kanton

Općina Vitez. DVD-e Vitez i DVD-e Stari Vitez, i dalje vrše dostavu pitke vode 2 puta tjedno, u mjesto Ahmići.

 

NEEKSPLODIRANA UBOJNA SREDSTVA

 

Srednjobosanski kanton

Općina Novi Travnik. Kantonalni operativni centar civilne zaštite, primio je prijavu o postojanju eksplozivnog sredstva, na lokalitetu Pribilovići, radi se o ručnoj bombi, jedan komad.

O ovoj prijavi upoznati su uposlenici Federalne uprave civilne zaštite, za uklanjanje skeplozivnih sredstava.

 

FEDERALNI HIDROMETEOROLOŠKI ZAVOD

 

Meteoalarm: Federalni hidrometeorološki zavod izdao je Žuti nivo upozorenja za područje Tuzlanskog kantona, Hercegovačko-neretvanskog kantona, Kantona Sarajevo, te Kantona 10, zbog moguće grmljavine.

 

 

OPERATIVNI CENTAR FEDERALNE UPRAVE CIVILNE ZAŠTITE