Sažetak Redovnog izvještaja o stanju u Federaciji BiH, za dane 01./02.01.2016. godine, do 10:00 sati

POŽARI

Tuzlanski kanton

Općina Gračanica.Vatrogasna jedinica općine Gračanica imala je intervenciju na gašenju požara na dimnjaku i krovištu Medžlisa Islamske zajednice u naselju Gornja Orahovica. Požar je lokalizovan i ugašen.

 

Zapadnohercegovački kanton

Općina Široki Brijeg. Požar u Gornjem Gradcu aktivan je već treći dan. Jučer, oko 12:00 sati, bila je ugrožena i jedna kuća, koju su spasili vatrogasci i mještani ovog naselja.Teren je nepristupačan i gašenje je otežano. Gore trava i nisko rastinje, a požar više ne prijeti objektima.

Općina Posušje. Jučer, oko 10:00 sati izbio je požar na brdu Oštrc, koji je ugašen oko 18:00 sati. Gorjela je borova šuma i nisko rastinje, a požar su gasili pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Posušje i pripadnici Gorske službe spašavanja Posušje.

 

Kanton Sarajevo

Profesionalna vatrogasna jedinica Sarajevo imala je devet manjih intervencija na gašenju niskog rastinja, dimnjaka, sijena i kontejnera.

 

Hercegovačko-neretvanski kanton

Grad Mostar. Profesionalna vatrogasna jedinica grada Mostara imala je sedam manjih intervencija na gašenju dimnjaka, trave, niskog rastinja i otpada.

 

OPERATIVNI CENTAR FEDERALNE UPRAVE CIVILNE ZAŠTITE