Sažetak redovnog izvještaja o stanju prirodnih i drugih nesreća na području Federacije BiH, za dane 28./29.06.2023. godine, do 10:00 sati

POŽARI

Kanton Sarajevo

Pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Kantonalne uprave civilne zaštite Kantona Sarajevo, u izvještajnom periodu imali su dvije intervencije: gašenje elektroinstalacija u ugostiteljskom objektu i tehničku intervenciju nakon saobraćajne nesreće (asistencija medicinskim ekipama).

 Hercegovačko-neretvanski kanton

Grad Mostar. Vatrogasna jedinica grada Mostara imala je intervencije na gašenju požara i to:

– od 22:15 do 23:07 sati, požar u Južnom Logoru gdje je gorjela trava i nisko ratinje,

– od 23:06 do 01:50 sati, požar u Titovoj ulici gdje je gorio prvi kat zgrade. Požar je gasilo 14 vatrogasaca sa 6 vozila.

Srednjo-bosanski kanton

Općina Travnik. Vatrogasci Teritorijalna vatrogasne jedinice Travnik   imali su intervenciju na gašenju požara u mjestu  Bijelo Buče, gdje je izbio požar na deponiji komunalnog otpada. Požar je ugašen.

OSTALO

POTRAGA ZA NESTALIM LICEM

 Kanton Sarajevo

Dana 28.06.2023. godine u 11:05 sati Kantonalni operativni centar KUCZ je zaprimio informaciju da je jedna osoba zalutala na širem području Treskavice. Informacija je primljena od strane Gorske službe spašavanja Kantona Sarajevo. Nakon provedene procedure, 13 pripadnika Gorske službe spašavanja Kantona Sarajevo je upućeno na teren, da bi se u popodnevnim satima potrazi priključilo dodatnih 18 pripadnika ove službe. U 16:15 sati GSS je dostavio informaciju da je lice pronađeno na nepristupačnom terenu, bez povreda ali pothlađeno i u stanju šoka.

 

FEDERALNI OPERATIVNI CENTAR