Sažetak redovnog izvještaja o stanju prirodnih i drugih nesreća na području Federacije BiH, za dane 25./26.09.2023. godine, do 10:00 sati

POŽARI

 Hercegovačko-neretvanski kanton

Grad Mostar. Vatrogasna jedinica grada Mostara imala je intervenciju na gašenju požara u mjestu Međinama, gdje je gorjelo nisko rastinje.

Općina Jablanica. Vatrogasna jedinica općine Jablanica imala je intervenciju na gašenju požara od 11:30 do 12:15 sati, u mjestu Šanici, gdje je gorio kontejner sa otpadnim materijalom.

Kanton Sarajevo

Profesionalna vatrogasna jedinica Kantonalne uprave civilne zaštite Kantona Sarajevo imala je dvije manje intervencije i to: jedna na gašenju zapaljenog automobila i gašenje  manjeg požara u stanu.

Tuzlanski kanton

Općina Kalesija. Vatrogasna jedinica općine Kalesija imala je intervencije na gašenju požara u gradskoj zoni općine Kalesija, gdje je gorjela kuća, te jednu intervenciju u mjestu Babina Luka, gdje je gorjela pilana.

 

OŠTEĆENJE VODOVODNE MREŽE

 Unsko-sanski kanton

Grad Bihać. Zbog obilnih kišnih padavina proteklih dana koje su uzrokovale povećanu izdašnost i zamućenje vode na svim izvorištima koja su u funkciji vodosnabdijevanja grada Bihaća, preporučuje se korisnicima da iz preventivnih razloga prokuhavaju vodu.

 

 

FEDERALNI OPERATIVNI CENTAR