Sažetak redovnog izvještaj o stanju u Federaciji BiH, za dane 02./03.05.2021.godine, do 10:00 sati

ZARAZNE BOLESTI KOD LJUDI

 

Prema informacijama objavljenim od strane Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH za dan, 02.05.2021. godine, do 12:00 sati, na području Federacije BiH, prijavljeno je 914 uzorka, od kojih je 104 pozitivno na COVID-19.

 

Zapadnohercegovački kanton

Na području Kantona, prethodnog dana registrovano je 5 novozaraženih osoba sa  COVID-19. Na prisustvo Koronavirusa pozitivne su 464 osobe. U samoizolaciji se nalazi 966 osoba.

 

 

POŽARI 

Unsko-sanski kanton

Grad Cazin. Vatrogasna jednica grada Cazina, imala je intervenciju na gašenju požara od 11:45 do 12:50 sati, u mjestu Osredak, zbog požara u kući.

 

Zeničko-dobojski kanton

Grad Visoko. Vatrogasna jedinica grada Visokog, imala je intervenciju na gašenju požara od 20:28 sati, u mjestu Uvorići, gdje je gorjela deponija otpada u blizini stambenog objekta. Nije bilo materijalne štete. Požar je ugašen.

 

Općina Zavidovići. Vatrogasna jedinica općine Zavidovići imala je intervenciju na gašenju požara u naselju Lisići, gdje je gorjela šuma na manjoj površini. Požar je ugašen.

 

Kanton Sarajevo

Profesionalna vatrogasna jedinica Kantonalne uprave civilne zaštite Kantona Sarajevo, imala je osam intervencija, i to: tri na gašenju trave i niskog rastinja, dvije na gašenju otpada, jednu na gašenju stabla, jednu na gašenju pomoćnih objekata (garaža i štala), i jednu veću kao ispomoć u RS-u, gdje je oko 23:50 sati, izbio požar u ulici Vojvode Radomira Putnika (naselje Lukavica, na teritoriji Republike Srpske), koji je zahvatio fabriku tekstila. Vatrogasci iz RS-a tražili su pomoć od PVJ KUCZ Kantona Sarajevo. Po odobrenju odgovornih, na lokalitet požarišta upućene su dvije ekipe vatrogasaca. Ekipe su se vratile u bazu u 01:46 sati.

  

                

FEDERALNI OPERATIVNI CENTAR