Podrška FUCZ Maršu mira Srebrenica – Vukovar

Pripadnici Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ)  koji su pružali podršku Maršu mira Srebrenica-Vukovar, prošli su put dug oko 340 kilometara i zajedno sa ostalim učesnicima odali počast stradalim braniocima i civilima u mnogim opštinama u BiH i Hrvatskoj.

Već treću godinu zaredom Federalna uprava civilne zastite (FUCZ) stavila je na raspolaganje svoje resurse Organizacionom odboru Marša mira Srebrenica-Vukovar. Tim sa dva vozila, medicinarom i opremom  pratili su kolonu duž trase kroz Bosnu i Hercegovinu, a, za razliku od prethodnih, ove godine podrška je nastavljena i izvan granica BiH, sve do Vukovara. Pripadnici FUCZ stigli su u Vukovar 18. novembra, te se zajedno sa ostalim učesnicima Marša mira Srebrenica-Vukovar pridružili obilježavanju Dana sjećanja na žrtve pada Vukovara 1991. Komemorativnim skupom u dvorištu vukovarske bolnice i Kolonom sjećanja gradskim ulicama do Memorijalnog groblja žrtava iz Domovinskog rata obilježena je  28. godišnjica pada odbrane Vukovara.
Ovogodišnjem Maršu mira Srebrenica – Vukovar, koji se održava treći put, učestvovalo je tridesetak ljudi koji su bili i u Koloni sjećanja. Marš mira je jedna od aktivnosti koja se održava u sklopu obilježavanja 24. godišnjice genocida u Srebrenici.