Nakon višesatne potrage ronioci FUCZ u Jablaničkom jezeru pronašli tijelo devetnaestogodišnjeg mladića sa Ilidže

Petnaest pripadnika tima za spašavanje pod vodom (ronioci) FUCZ jučer se u ranim jutarnjim satima uključilo u potragu za devetnaestogodišnjim mladićem A. K. sa Ilidže koji se u nedjelju 30. juna utopio u Jablaničkom jezeru u mjestu Glodnica kod Jablanice. Pored FUCZ, na terenu su bili i ronioci Interventne spasilačke službe Mostar (GSS u BiH ISS Mostar), pripadnici CZ općine Jablanica i Policijske stanice Jablanica.

Nakon nekoliko sati potrage, uz pomoć sofisticirane opreme (sonar), ronioci Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) u 11 sati i 40 minuta pronašli su beživotno tijelo na dubini od 7 metara u Jablaničkom jezeru, 10 metara od obale. Tijelo je izvučeno iz vode a, nakon uviđaja koji je, u prisustvu policije, obavljen pod nadzorom tužioca, izvršena je identifikacija tijela.

Federalna uprava civilne zaštite jučer se u ranim jutarnjim satima uključila u potragu za devetnaestogodišnjim mladićem inicijala A. K. sa Ilidže koji se u nedjelju 30. juna utopio u Jablaničkom jezeru u mjestu Glodnica kod Jablanice.

Na teren je upućeno 15 pripadnika tima za spašavanje pod vodom (ronioci) kao i tim za tehničku podršku FUCZ. Pored pripadnika FUCZ, na terenu su bili i ronioci Interventne spasilačke službe Mostar (GSS u BiH ISS Mostar), pripadnici CZ općine Jablanica i Policijske stanice Jablanica.

Mladić je navodno sa vršnjacima pecao ribu u Jablaničkom jezeru i u jednom trenutku zaplivao. Kada je nestao s vidika, njegovi prijatelji su ga bezuspješno tražili i onda pozvali policiju.