Nakon višednevne portage pronađeno beživotno tijelo osamdesetosmogodišnjeg Adila Hajvaza

Tokom jučerašnje intenzivirane potrage u kojoj su učestvovali pripadnici Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ), GSS Novi Grad Sarajevo, pripadnici civilne zaštite Čajniče, planinari iz Goražda i Čajniča, lovci, mještani naselja Batovo i porodica nestalog pronađeno je beživotno tijelo za koje je utvrđeno da se radi o Adilu Hajvazu. Tijelo je pronađeno na udaljenosti od 1.200 metara zračne linije od kuće u kojoj je nestala osoba boravila, u blizini sela Vihnići kod Čajniča u čijem se širem području odvijala jučerašnja potraga koja je bila bazirana na zone gdje se, po izjavama porodice, nestali najčešće kretao. FUCZ se, na zahtjev Republičke uprave civilne zastite RS, uključila u potragu za ovom osobom čiji je nestanak 3. avgusta 2022. godine prijavila porodica nakon što se nije vratio sa obilaska svog imanja u selu Vihnići kod Čajniča. Nakon što je policija izašla na teren utvrđen je identitet pronađene osobe.

Tokom jučerašnje intenzivirane potrage u kojoj su učestvovali pripadnici Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ), GSS Novi Grad Sarajevo, pripadnici civilne zaštite Čajniče, planinari iz Goražda i Čajniča, lovci, mještani naselja Batovo i porodica nestalog pronađeno je beživotno tijelo za koje je utvrđeno da se radi o osamdesetosmogodišnjem Adilu Hajvazu. Tijelo je pronađeno na udaljenosti od 1.200 metara zračne linije od kuće u kojoj je nestala osoba boravila, u blizini sela Vihnići u čijem se širem području odvijala jučerašnja potraga koja je bila bazirana na zone gdje se, po izjavama porodice, nestali najčešće kretao.

U potragu za nestalim Adilom Hajvazom prethodnih dana bili su uključeni i članovi GSS-a Republike Srpske – stanica Jahorina, GSS-a – stanica Sarajevo, Spasilačke službe WOLF iz Foče i pripadnici Policije stanice Čajniče.

Federalna uprava civilne zastite (FUCZ) se, na zahtjev Republičke uprave civilne zastite RS (RUCZ RS), uključila u potragu za ovom osobom čiji je nestanak 3. avgusta 2022. godine prijavila porodica nakon što se nije vratio sa obilaska svog imanja u selu Vihnići kod Čajniča. Adil Hajvaz je živio u Sarajevu ali je ljeto provodio na imanju u Čajniču.

Četrnaest pripadnika Federalne specijalizarane jedinice za potrage i spašavanje u ljetnim i zimskim uslovima prvi dan potrage pretražili su lokacije na području sela Vihnići gdje je nestala osoba zadnji put viđena. Potraga se nastavila i jučer a pripadnici FUCZ, raspoređeni u timove, u skladu sa operativnim planom pretražili su područje od mjesta Karovići prema Dolovima.

Nakon što je policija izašla na teren utvrđen je identitet pronađene osobe.