Federalnoj upravi civilne zaštite uručena zahvalnica za učešće u potrazi za nestalim dječakom

Prijem je organizovan u znak zahvalnosti svima koji su učestvovali u potrazi za nestalim dječakom čiji je život, nažalost, tragično završio. Predstavnicima Federalne uprave civilne zaštine uručena je zahvalnica.  

Načelnik Općine Lopare dr. Rado Savić u Centru za kulturu i informisanje u Loparama, 21. aprila 2017. godine upriličio je prijem zahvalnosti za sve predstavnike institucija, organizacija i pojedinaca koji su učestvovali u potrazi za nestalim dječakom Konstantinom Stjepićem u periodu od 7. do 12. marta ove godine. Prijemu su prisustvovali i predstavnici Federalne uprave civilne zaštine (FUCZ) kojima je uručena i zahvalnica.

Ovaj tragični događaj mobilisao je veliki broj ljudi, preko 1.500 i više od 50 institucija, udruženja, raznih organizacija, koji su se nesebično i humano stavili u funkciju traženja nestalog dječaka. U ovu potragu su od početka bili uključeni pripadnici Federalne uprave civilne zaštite, sa psima i dronovima.

Beživotno tijelo desetogodišnjeg dječaka Konstantina Stjepića iz Lipovice kod Lopara pronađeno je 12. marta oko 11 sati na napristupačnom terenu lokaliteta Vis na Majevići, 2.200 metara od njegove porodične kuće.