Dopuna sažetka redovnog izvještaja o stanju u Hercegovačko-neretvanskom i Zapadnohercegovačkom kantonu, za dan 24.07.2022.godine, do 20:00 sati.-

POŽARI 

 

Hercegovačko-neretvanski kanton

Grad Konjic. Prema usmenoj informaciji koju smo dobili  u 19:30 sati,od šefa civilne zaštite Grada Konjica Huseina Hodžića , požar na području Boračkog jezera- Tranjina , je i dalje aktivan. I dalje je aktivan  krak u kanjonu Neretve, na nepristupačnom terenu. Stanje se dodatno pogoršalo. Sve je puno dima.

Prema procjeni gospodina Huseina Hodžića  od 19:30 sati, nije potrebna pomoć helikoptera OS BiH u večernjim satima.

Grad Mostar

Prema usmenoj informaciji operatera iz PVP Mostar:

Od 15:10 sati, u Lakševinama gori trava i nisko rastinje.

Od 16:30 sati, na Putu za Blagaj gori trava i rastinje.

Grad Čapljina

Od 15:30 sati, na gradilištu mosta koridora VC na prvom stubu došlo do zapaljenja drvene platforme. Vatra se uz jak vjetar proširila na gradilište i brdo prema Gornjim Šurmancima. Obustavljen je željeznički promet na relaciji Čapljina – Mostar. Svi raspoloživi vatrogasci PVP Čapljina sa kolegama iz PVP Čitluk gase požar prema kućama.

Općina Čitluk

Prema usmenoj informaciji dežurnog vatrogasca iz PVP Čitluk od 15:30 sati, dio vatrogasaca PVP Čitluk je na gašenju požara u Šurmancima.

Od 16:15 sati, u Kručevićima gori trava i rastinje.

 

Zapadnohercegovački kanton

Općina Posušje. U 18:10 sati, jedan helikopter Helikopterskog servisa Republike Srpske započeo je gašenje požara na Čvrsnici,  parku prirode Bludinje, a drugi helikopter je u izviđanju požarišta.

 

 

 

 

                                              FEDERALNI OPERATIVNI CENTAR