U upotrebu stavljeno novo skladište eksplozivnih sredstava

Dana 11.Septembra 2014 godine Federalna uprava civilne zaštite je na području grada Mostara stavila u upotrebu skladište za eksploziv i inicijalna sredstva koje će koristiti njeni timovi za uništavanje eksplozivnih sredstava angažovani u ovom dijelu Bosne i Hercegovine.

{loadposition 11092014}

Ovo skladište je na lokaciji koju su ustupile Oružane snage Bosne i Hercegovine Federalna uprava civilne zaštite izgradila vlastitim sredstvima pri čemu je osnovni cilj bio podizanje sigurnosti ljudi i materijalnih dobara u provođenju mjere zaštite od neeksplodiranih ubojnih sredstava.

Skladište za eksploziv i inicijalna sredstva uređeno je prema najvišim standardima u oblasti zaštite od požara i eksplozije, te je opremljeno svom potrebnom aparaturom kako bi rukovanje i čuvanje sredstvava za koja je predviđeno bilo sigurno u svim eksploatacionim uslovima.

Uređenjem ovog skladišta Federalna uprava civilne zaštite podigla je nivo svoje spremnosti da odgovori i najsloženijim zadacima u okviru provođenja mjere zaštite od neeksplodiranih ubojnih sredstava koju njeni timovi svakodnevno provode širom Federacije Bosne i Hercegovine.