Sažetak redovnog izvještaja o stanju u Federaciji BiH, za dane 26./27.11.2018.godine, do 10:00 sati

POPLAVE – VODOSTAJI     

Zapadnohercegovački kanton

Vodostaj rijeke Trebižat, na vodomjernoj stanici Humac, jutros u 04:15 sati, iznosi 281 cm. Na toku rijeke TMT (Tihaljina-Mlade-Trebižat), na snazi su redovne mjere obrane od poplava.

 Tuzlanski kanton

Vodostaj na HA Modrac                                    

Vodostaj na brani HA Modrac jutros u 07,00 sati bio je 196,32 m.n.m., (tačka preljeva je 200 m.n.m.). u odnosu na mjerenje jučer u isto vrijeme nivo je nepromijenjen. Ispust kroz temeljne otvore iznosi 1,0 m3/s.

 POŽARI       

Kanton Sarajevo

Profesionalna vatrogasna jedinica Kantonalne uprave civilne zaštite Kantona Sarajevo, imala je devet  manjih  intervencija  i to: dvije na obezbjeđenju (fudbalske utakmice i vatrometa), dvije na gašenju dimnjaka, tri na gašenju otpada u kontejnerima, jednu na gašenju šupe, te jednu na gašenju automobila.

Zeničko-dobojski kanton

Općina Kakanj. Vatrogasna jedinica općine Kakanj imala je intervenciju na gašenju požara u mjestu Vrda, gdje je gorio dimnjak. Požar je ugašen.

Tuzlanski kanton

Općina Živinice. Vatrogasna jedinica općine Živinice imala je intervenciju na gašenju požara zapaljenog privatnog stambenog objekta u naselju Suha. Požar je lokalizovan i ugašen.

OPERATIVNI CENTAR FEDERALNE UPRAVE CIVILNE ZAŠTITE