Sažetak Redovnog izvještaja o stanju u Federaciji BiH, za dane 12./13.02.2016. godine, do 10:00 sati

POŽARI

Unsko-sanski kanton

Općine Cazin i Velika Kladuša. Vatrogasne jedinice u općinama Cazin i V. Kladuša, imale su po jednu intervenciju na gašenju zapaljenog dimnjaka.

Tuzlanski kanton

Općina Banovići. Vatrogasna jedinica općine Banovići, imala je intervenciju na gašenju požara na dimnjaku i krovu privatne kuće, u naselju Mrdići. Požar je lokalizovan i ugašen.

Zeničko-dobojski kanton

Grad Zenica. Vatrogasna jedinica Grada Zenice, imala je intervenciju u mjestu Orahovica, na gašenju požara u kojem je gorio dimnjak.

Općina Kakanj. Vatrogasna jedinica općine Kakanj, imala je intervenciju u naselju Doboj, gdje je gorio zapaljeni dimnjak.

Općina Visoko. Vatrogasna jedinica općine Visoko imala je intervencije u mjestu Ravne, gdje je ugašen požar niskog rastinja i suhe trave.

Kanton Sarajevo

Profesionalna vatrogasna jedinica Sarajevo, imala je intervenciju na gašenju dimnjaka na stambenom objektu.

 

OŠTEĆENJE ELEKTRIČNE MREŽE

Unsko-sanski kanton

Općina Ključ. Na području općine Ključ, 10 kV dalekovod Kovači, u prekidu je jutros od 04:46 sati.

 

NEEKSPLODIRANA UBOJNA SREDSTVA – NUS

Zapadno-hercegovački kanton

Grad Široki Brijeg. Jučer, u 13:00 sati, primljena je informacija o pronalasku NUS-a nepoznatog porijekla, na lokalitetu Trn, zaseok Sliškovići. Mjesto pronalska NUS-a je osigurano od strane Policijske uprave Široki Brijeg. Informacija o pronalasku NUS-a proslijeđena je Timu za UES Federalne uprave civilne zaštite, na daljnje postupanje.

Kanton Sarajevo

Općina Hadžići. Jučer, u 13:07 sati, od strane Operativnog centra Službe civilne zaštite Hadžići, prijavljen je pronalazak jednog nepoznatog NUS-a. Ubojno sredstvo je pronađeno u naselju Sivice, kod Tarčina. Informacija o pronalasku NUS-a proslijeđena je Timu za UES Federalne uprave civilne zaštite.

 

POTRAGA ZA NESTALOM OSOBOM

Zeničko-dobojski kanton

Općina Olovo. I danas će se vršiti pretraga terena, za nestalom osobom Mustajbegović Adinom. Dana, 12.02.2016.godine, pretrage su vršene u rijeci Krivaji, vizuelnim osmatranjem. U potrazi učestvovali, vatrogasci i mještani. Pretrage su vršene od Buka do Soluna. Pretrage se nastavljaju i danas vizuelnim pregledom.

 

O S T A L O

Kanton 10.

Na području Kantona 10., ceste su mokre i skliske na planinskim prijevojima, na cestama ima leda i ugažena snijega. Vidljivost je mala. Preporučuje se maksimalan oprez u vožnji. Ekipe zimske službe redovno vrše obilazak i posipanje puteva.

Jučer je palo kiše i snijega u prosjeku oko 4 l/m², a visina snijega iznosi od 5 cm do 20 cm.

 

 

OPERATIVNI CENTAR FEDERALNE UPRAVE CIVILNE ZAŠTITE