Sažetak Redovnog izvještaja o stanju u Federaciji BiH,za dane 06./07.02.2016. godine, do 10:00 sati

POŽARI

Na području Federacije BiH, vatrogasne jedinice su imale više manjih intervencija na gašenju požara otpadnog materijala, suhe trave i niskog rastinja kao i dimnjaka.

Tuzlanski kanton

Grad Tuzla. Profesionalna vatrogasna jedinica Tuzla, imala je intervenciju na gašenju požara, na pomoćnom objektu, u ul. Mihajla i Živka Crnogorčević. Požar jeu ugašen.

SAOBRAĆAJNI UDESI U CESTOVNOM SAOBRAĆAJU

Zeničko-dobojski kanton

Općina Žepče. U toku dana 06.02.2016.godine u 20,25 sati, u mjestu Goliješnica na putu M-17, dogodila se teška saobraćajna nesreća sa smrtnim posljedicama (direktni sudar vozila) u kojoj su učestvovala vozila Mercedes 190 reg. E70-M-070, kojim je upravljao Oliver H. rođen 1997.godine iz Tatarbudžaka, općina Žepče, Monika A. rođena 1997.godine i Nevena M. rođ. 1996.godine iz mjesta Orahovica, takođe općina Žepče. Sve troje navedenih lica su smrtno stradala. U vozilu Toyota Land Cruiser reg. G-S235-AV, R. Austrija, kojim je upravljala Enisa B., Bisera B., rođ. 1967.godine i Ermin B. rođ.2004.godine, suvozači svi iz Goražda su zadobili teže tjelesne povrede i prebačeni su u Kantonalnu bolnicu Zenica. Vatrogasci su uspješno izvršili izvlačenje navedenih lica iz vozila uz asistenciju Policijskih službenika i uposlenika Hitne pomoći Žepče. Do završetka uviđaja put M-17 je bio zatvoren za saobraćanje.

POTRAGA ZA NESTALOM OSOBOM

Zeničko-dobojski kanton

Općina Olovo. Na području općine Olovo i u toku vikenda nastaviće se potraga za nestalim Mustajbegović (Fazila) Adinom, za koga se pretpostavlja da je pao u u rijeku Krivaju.

Zbog zamučenosti vode potraga je otežana.

OPERATIVNI CENTAR FEDERALNE UPRAVE CIVILNE ZAŠTITE