Sažetak redovnog izvještaja o stanju u Federaciji BiH, za dane 03./04.11.2018.godine, do 10:00 sati

POŽARI        

 

Zeničko-dobojski kanton

Općina Zavidovići. Pripadnici vatrogasne jedinice općine Zavidovići imali su intervenciju na gašenju požara poslovnog prostora u podrumskim prostorijama.

Općina Tešanj. Pripadnici vatrogasne jedinice općine Tešanj imali su intervenciju na gašenju požara, u mjestu Jablanica, gdje je gorjela kuća. Požar je ugašen.

 

Tuzlanski kanton

Općina Banovići. Pripadnici vatrogasne jedinice općine Banovići imali su intervenciju na gašenju divlje deponije, u mjestu Omazići. Požar je ugašen.

 

Unsko-sanski kanton

Grad Bihać. Pripadnici vatrogasne jedinice grada Bihaća, imali su intervenciju na gašenju požara u vremenu od  22:14 do 23:34 sati, u ulici Orljanskih ljiljana, gdje je gorjela montažna kuća. Požar su gasila četiri vatrogasca s dva vozila. Pričinjena je veća materijalna šteta.

 

Kanton Sarajevo

Profesionalna vatrogasna jedinica Kantonalne uprave civilne zaštite Kantona Sarajevo, imala je jednu manju intervenciju na gašenju požara u stanu.

 

Hercegovačko-neretvanski kanton

Općina Čapljina. Pripadnici vatrogasne jedinice općine Čapljina imali su intervenciju na gašenju požara u vremenu od 05:20 do 10:45 sati, u Adi, gdje je gorjeo otpad.

 

 

OBLAST VODOSNABDIJEVANJA

 

Srednjobosanski kanton

Općina Vitez. DVD-e Stari Vitez još uvijek dostavlja pitku vodu dva puta tjedno u naselje Ahmići, te dva puta tjedno u naselje Bukve, a DVD-e Vitez dva puta tjedno u Putkoviće i dva puta tjedno u Ahmiće.

 

Zapadnohercegovački kanton

U općini Grude i gradu Široki Brijeg, voda iz javnih vodovoda se zamutila usljed kišnih padavina, te se stanovništvu ovih područja preporučuje da se prije upotrebe voda prokuha.

 

NEEKSPLODIRANA UBOJNA SREDSTVA – NUS

  

Hercegovačko-neretvanski kanton

Grad Mostar. Kantonalni operativni centar primio je prijavu od strane građanina, da je na putu za Blidinje, na lokalitetu Ladine, pronađeno eksplozivno sredstvo. Prijava o pronalasku eksplozivnog sredstva proslijeđena je uposlenicima Federalne uprave civilne zaštite.

 

 

OPERATIVNI CENTAR FEDERALNE UPRAVE CIVILNE ZAŠTITE