Sažetak redovnog izvještaja o stanju prirodnih i drugih nesreća na području Federacije BiH, za dane 01.04./02.04.2023. godine, do 10:00 sati

POŽARI 

 Unsko-sanski kanton

Općina Sanski Most. Vatrogasna jedinica općine Sanski Most imala je intervenciju na gašenju požara od 21:12 do 23:00 sati, u mjestu Okreč, gdje je gorjela kuća. Intervenisala su četiri vatrogasca s vozilom. Pričinjena je manja materijalna šteta na objektu.

Tuzlanski kanton

Grad Tuzla. Vatrogasna jedinica grada Tuzla imala je dvije intervencije na gašenju požara i to: u ulici Srebrenička, gdje je gorjela divlja deponija otpada, te u ulici G. Mosnik 22, gdje je gorio dimnjak na privatnom stambenom objektu. Požari su lokalizovani i ugašeni.

 Hercegovačko-neretvanski kanton

Grad Čapljina. Vatrogasna jedinica grada Čapljine imala je intervenciju na gašenju požara od 17:45 do 18:25 sati, u Čeljevu, gdje je gorjela trava i nisko rastinje.

 Kanton Sarajevo

Pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Kantonalne uprave civilne zaštite Kantona Sarajevo u izvještajnom periodu imali su dvije manje intervencije: gašenje otpada na otvorenom prostoru i gašenje kontejnera sa otpadom.

 Bosansko-podrinjski kanton Goražde

Grad Goražde. Profesionalna vatrogasna jedinica grada Goražde imala je intervenciju na gašenju požara u 22:24 sata, u ulici Salih bega Kuljuha br.1, gdje je gorio dimnjak u stambenoj zgradi. Intervenisala su dva vatrogasca s vozilom. Požar je lokalizovan i ugašen.

                                                      

                                                   FEDERALNI OPERATIVNI CENTAR