Na poziv RUCZ RS tim FUCZ se uključio u potragu za nestalom osobom na području Trebinja

U potrazi za Milivojem Ateljevićem koji je 16.08.2021. godine nestao u rijeci Trebišnjici u mjestu Staro Slano jučer su se priključila i tri pripadniku Federalne uprave civilne zaštite obučena za rad na sonaru. Pretraženo je korito rijeke Trebišnjice nizvodno od mjesta Staro Slano, zatim dijelovi gornjeg kompenzacijskog bazena Hutovo, ali tijelo nestalog Ateljevića nije pronađeno. Ako se za to ukaže potreba Federalna uprava civilne zaštite spremna se ponovo uključiti u potragu.

Na zahtjev Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske (RUCZRS) potrazi za Milivojem Ateljevićem koji je 16.08.2021. godine nestao u rijeci Trebišnjici u mjestu Staro Slano jučer su se priključila i tri pripadniku Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) obučena za rad na sonaru.

Pretraženi su dijelovi gornjeg kompenzacijskog bazena Hutovo ali tijelo nestalog Ateljevića nije pronađeno.

Prethodno je pretraživano korito rijeke Trebišnjice nizvodno od mjesta Staro Slano.

Uz Pripadnike FUCZ čiji angažman je završen sinoć, u potrazi su učestvovali pripadnici RUCZRS, ronioci Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ) Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske  i radnici Hidroelektrane “Trebišnjica” koji su i danas nastavili potragu.

Ako se za to ukaže potreba Federalna uprava civilne zaštite spremna se ponovo uključiti u potragu.