Dopuna Sažetka redovnog izvještaja o stanju u Federaciji BiH, za dane 18.07.2022.godine, do 20:00 sati

POŽARI 

 Zapadnohercegovački kanton

 Općina Posušje. Šumski požar na  području Ćužića Kuka – Čvrsnica i dalje je aktivan. Na terenu su vatrogasci PVP-a Posušje i DVD-a Rakitno, djelatnici Šumarije Posušje i pripadnici planinarskog društva HPD Pločno. Zbog izuzetno zahtjevnog i nepristupačnog terena otežano je gašenje požara. Požar se širi prema jugu u pravcu vikend naselja  te je neophodno pristupiti gašenju požara iz zraka.

 Hercegovačko-neretvanski kanton

 Općina Konjic.  Već 4 dan gori veliki požar iznad Boračkog jezera. Zadnja 3 dana u gašenju požara pomažu i helikopteri OS BiH. Zbog širenja požara područje koje je opožareno iznosi preko 60 hektara.  Vatrogasci na terenu tek danas popodne došli su u poziciju da ozbiljnije pristupe gašenju i akcija gašenja je u tijeku.

Prema procjeni šefa Službe civilne zaštite gosp.Huseina Hodžića  i dalje je potrebna pomoć helikoptera OS BiH u gašenju požara.

 Grad Stolac. Prema informaciji dežurnog DVD Stolac aktivan je požar u Trijebnju, gdje gori šuma, trava visoko i nisko rastinje.

 Općina Čitluk. Prema informaciji od zapovjednika PVP Čitluk, gospodina Silvija Ostojića, svi požari na području Općine Čitluk su ugašeni, tako da nije potrebna pomoć gašenja iz zraka koja je ranije zatražena.

U ostalim Gradovima i Općinama HNŽ/K trenutno nema aktivnih požara.

 

 

                                              FEDERALNI OPERATIVNI CENTAR