Četvero uposlenika FUCZ dobitnici priznanja za doprinos u oblasti zaštite i spašavanja

Ministarstvo sigurnosti BiH povodom Međunarodnog dana civilne zaštite dodijelilo je 24 zahvalnice i pohvale, koje su iz Federalne uprave civilne zaštite dobili Hamdo Velić, Denis Prazina i Ramo Dautbašić, za podršku u razvoju sistema zaštite i spašavanja Bosne i Hercegovine i Majda Kovač, za nesebično zalaganje i natprosječne rezultate u oblasti medijskog predstavljanja svih struktura civilne zaštite u BiH.

– Timovi Federalne uprave civilne zaštite jedan su od najvažnijih segmenata u zaštiti i spašavanju. Ovo priznanje nije dato samo meni nego i timovima i pripadnicima FUCZ, izjavila je ovim povodom Majda Kovač. 

Povodom obilježavanja 1. marta, Međunarodnog dana civilne zaštite i Dana civilne zaštite – zaštite i spašavanja Bosne i Hercegovine, Ministarstvo sigurnosti BiH dodjelilo je javna priznanja (pohvale i zahvalnice) pojedincima i organizacijama za poseban doprinos u oblasti zaštite i spašavanja u 2018.godini.

Na prigodnoj svečanosti ovim povodom donijeljene su zahvalnice i priznanja pojedincima i organizacijama koji su u prošloj 2018. godini bili uspješni u svom radu, i, kako ja naglašeno, koji na najbolji način pomažu našoj državi u razvoju sistema zaštite i spašavanja.

Dodijeljene su 24 zahvalnice i pohvale, koje su, između ostalih, iz Federalne uprave civilne zaštite dobili Hamdo Velić, Denis Prazina i Ramo Dautbašić, za podršku u razvoju sistema zaštite i spašavanja Bosne i Hercegovine i Majda Kovač, za nesebično zalaganje i natprosječne rezultate u oblasti medijskog predstavljanja svih struktura civilne zaštite u BiH.

– Timovi Federalne uprave civilne zaštite jedan su od najvažnijih segmenata u zaštiti i spašavanju. Ovo priznanje nije dato samo meni nego i timovima i pripadnicima FUCZ, rekla je Kovač.