Pripadnicama i pripadnicima jedinica i službi civilne zaštite, članicama i članovima Štabova civilne zaštite te zaposlenim u strukturama civilne zaštite upućujemo iskrene čestitke povodom 1. marta-Međunarodnog dana civilne zaštite i Dana civilne zaštite Federacije Bosne i Hercegovine.

Bez obzira na brojne poteškoće i izazove Federalna uprava civilne zaštite, u saradnji sa svim strukturama u sistemu zaštite i spašavanja, kontinuirano provodi aktivnosti na unapređenju, kako prevencije, tako i odgovora u prirodnim i drugim nesrećama. Zahvaljujući tim naporima pokazujemo spremnost da odgovorimo na sve nesreće i njihove posljedice.

Pripadnici spasilačkih timova iz cijele Bosne i Hercegovine, među kojima je bio i USAR tim FUCZ, otišli su u humanu spasilačku misiju u kojoj su danonoćno radili kako bi pomogli stanovništvu Turske nakon katastrofalnog zemljotresa koji je 6. februara pogodio ovu zemlju.

Još jednom su dokazali da su sposobni odgovoriti na svaki izazov, kako u domaćem tako i u međunarodnom okruženju, pa nas ovakve i slične aktivnosti obavezuju da i dalje nastavimo pokazivati svoju spremnost i humanost kako bismo ovaj svijet učinili ljepšim i sigurnijim mjestom za život.

Federalna uprava civilne zaštite  nastavlja raditi na izgradnji i jačanju sistema zaštite i spašavanja te podizanju svijesti građana kako bi se obezbijedila efikasnija zaštita i spašavanje ljudi i materijalnih dobara u slučaju prirodnih i drugih nesreća.