Sažetak redovnog izvještaja o stanju u Federaciji BiH, za dane 24./25.09.2019.2019.godine, do 10:00 sati

POŽARI 

Hercegovačko-neretvanski kanton

Općina Konjic. Vatrogasna jedinica općine Konjic, imala je intervenciju na gašenju požara od 09:57 do 10:30 sati, u centru grada, gdje su  gorjele gume na kamionu. 

Kanton Sarajevo

Profesionalna vatrogasna jedinica Kantonalne uprave civilne zaštite Kantona Sarajevo,

imala je dvije manje intervencije i to: jednu nakon dojave o manjem požaru u stanu i jedno obezbjeđenje javnog skupa građana.

VODOSNABDIJEVANJE

 Srednjobosanski kanton

Općina Vitez. Vodosnabdijevanje je uredno, uz to da DVD Stari Vitez dostavlja pitku vodu dva puta sedmično u donji bazen u Ahmićima, te DVD Vitez jednom sedmično u Putkoviće. 

UKLANJANJE EKSPLOZIVNIH SREDSTAVA

 Obavljajući redovne zadatke na na šest lokacija na području općina: Travnik, Kalesija i gradova Mostar i Goražde timovi Federalne uprave civilne zaštite za uklanjanje eksplozivnih sredstava (UES) uklonili su 8 eksplozivnih sredstava, 9 okvira za AP M-70, 1050 komada municije i 1 kg plastičnog eksploziva.


O S T A L O 

POTRAGA ZA NESTALIM OSOBAMA 

Aktivnosti Federalne uprave civilne zaštite

Federalna uprava civilne zaštite i dalje radi na  prikupljanju informacija,  te je spremna da se odmah u slučaju pronalaska novih tragova ili dobijanja pouzdanih informacija vezano za nestale osobe (dječakom iz Begova Hana, kod Žepča, za Almirom Gluhićem iz Zavidovića i nestalom Salihom Omerović iz Sarajeva, koja je nestala na području Srebrenice), uključi u nastavak potrage u punom kapacitetu.

 

OPERATIVNI CENTAR FEDERALNE UPRAVE  CIVILNE ZAŠTITE