Sažetak redovnog izvještaja o stanju u Federaciji BiH, za dane 13./14.10.2019.2019.godine, do 10:00 sati

POŽARI

 

Hercegovačko-neretvanski kanton

Grad Mostar. Vatrogasna jedinica grada Mostara imala je dvije intervencije na gašenju požara, i to:

– od 12:05 do 12:20 sati, u Raštanima, gdje je gorjelo nisko rastinje,

– od 17:05 do 17:15 sati, u Cimu, gdje je gorio otpad.

Grad Čapljina. Vatrogasna jedinica grada Čapljine vršila je nadzor požara u močvarnom, nepristupačnom dijelu Gabela polja, gdje je gorjela trska.

Općina Čitluk. Vatrogasna jedinica općine Čitluk imala je intervenciju  na gašenju požara od 13:00 do 14:00 sati, na Dobrom selu, gdje je gorio otpad, trava i nisko rastinje.

 

Tuzlanski kanton

Grad Gračanica. Vatrogasna jedinica grada Gračanica imala je intervenciju na gašenju požara u naselju Pribava, gdje je gorila porodična kuća. Pričinjena je manja materijalna šteta. Požar je ugašen.

Grad Srebrenik. Vatrogasna jedinica grada Srebrenik imala je intervenciju na gašenju stambenog objekta, u naselju Bare. Požar je ugašen.

 

Srednjobosanki kanton

Općina Gornji Vakuf – Uskoplje. Profesionalna vatrogasna jedinica općine Gornji Vakuf – Uskoplje imala je intervenciju na gašenju požara u pilani „NAM”. Požar je izbio na pomoćnom objektu.

 

Kanton Sarajevo

Profesionalna vatrogasna jedinica Kantonalne uprave civilne zaštite Kantona Sarajevo imala je šest manjih intervencija i to: četiri na gašenju otpada u kontejneru, jednu na gašenju kuhinjskih elemenata u kući, te jednu na gašenju zapaljenog automobila. 

 

VODOSNABDIJEVANJE

 

Srednjobosanski kanton

Općina Vitez. I dalje DVD Stari Vitez, dostavlja pitku vodu dva puta sedmično u donji bazen u Ahmićima, a DVD Vitez jednom sedmično u Putkoviće.

 

 

O S T A L O

 

AKTIVNOSTI FEDERALNE UPRAVE CIVILNE ZAŠTITE 

POTRAGA ZA NESTALIM OSOBAMA

 

Federalna uprava civilne zaštite i dalje radi na  prikupljanju informacija,  te je spremna da se odmah u slučaju pronalaska novih tragova ili dobijanja pouzdanih informacija vezano za nestale osobe (dječakom iz Begova Hana, kod Žepča, za Almirom Gluhićem iz Zavidovića i nestalom Salihom Omerović iz Sarajeva, koja je nestala na području Srebrenice), uključi u nastavak potrage u punom kapacitetu.

  

 

 

 

      OPERATIVNI CENTAR FEDERALNE UPRAVE  CIVILNE ZAŠTITE