Sažetak redovnog izvještaja o stanju u Federaciji BiH, za dane 12./13.06.2018.godine, do 10:00 sati

 

POŽARI

 

Unsko-sanski kanton

Grad Bihać. Vatrogasna jedinica grada Bihaća imala je manju intervenciju na gašenju  dimnjaka.

 

Hercegovačko-neretvanski kanton

Grad Mostar. Vatrogasna jedinica grada Mostara imala je dvije intervencije na gašenju požara:

– od 12:56 do 13:15 sati, na Rudniku gorio otpad,

– od 22:00 do 23:15 sati, u Blagaju gorio otpad.

 

Tuzlanski kanton

Općina Živinice. Vatrogasna jedinica općine Živinice imala je intervenciju na gašenju zapaljenog automobila u naselju Karaula. Požar je lokalizovan i ugašen.

Grad Tuzla. Vatrogasna jedinica grada Tuzla imala je tri intervencije na gašenju požara i to: otpad ul. Ahmeta Kobića i na lokalitetu Ravna Trešnja, te zapaljeno stablo u Franjevačkoj ulici. Svi požari su lokalizovani i ugašeni.

 

Zeničko-dobojski kanton

Grad Zenica. Vatrogasna jedinica grada Zenica imala je intervenciju na gašenju zapaljenog plasta sijena u ulici I Zeničke brigade. Požar je ugašen.

 

NEEKSPLODIRANA UBOJNA SREDSTVA

 

Bosansko-podrinjski kanton Goražde

Grad Goražde. Kantonalni operativni centar civilne zaštite primio je informaciju od građana da je na lijevoj obali rijeke Drine pronađena ručna bomba.

O primljenoj  informaciji obaviješteni su uposlenici Federalne uprave civilne zaštite  za UES, koji su navedeno sredstvo uklonili.

 

FEDERALNI HIDROMETEOROLOŠKI ZAVOD

 

Meteoalarm: Federalni hidrometeorološki zavod izdao je narandžasti meteoalarm  za sjeverni dio BiH, gdje se očekuju pljuskovi sa grmljavinom. Ponegde će biti i jačih pljuskova uz obilnije padavine i pojavu grada. U ostatku zemlje na snazi je žuti meteoalarm, zbog očekivanih pljuskova sa grmljavinom.

  

OPERATIVNI CENTAR FEDERALNE UPRAVE CIVILNE ZAŠTITE