Sažetak Redovnog izvještaja o stanju u Federaciji BiH, za dane 11./12.11.2016. godine, do 10:00 sati

VODOSTAJI

Posavski kanton

Vodostaj rijeke Save je u porastu na području Posavskog kantona. Visina vodostaja izmjerena jutros u 07:00 sati, na vodomjernim stanicama, iznosila je:

– Bosanski Brod ——————————-    485 cm (normalno stanje), jučer 456 cm,

– Bosanski Šamac —————————–   350 cm (normalno stanje), jučer 331 cm,

– Orašje —————————————–     599 cm (normalno stanje), jučer 572 cm.

Tuzlanski kanton

Vodostaj na brani HA Modrac, jutros u 07:00 sati, bio je 199,04 m.n.m., (tačka preljeva je 200 m.n.m.). u odnosu na mjerenje jučer u 07:00 sati, nivo je viši za 22 cm. Ispust kroz temeljne otvore iznosi 13,8 m3/s.

POŽARI

Tuzlanski kanton

Općina Lukavac. Vatrogasna jedinica Lukavac imala je intervenciju na gašenju požara u centru Lukavca gdje se zapalio namještaj u privatnom stambenom objektu (kuća). Požar je lokaliziran i ugašen. 

SAOBRAĆAJNI UDESI U CESTOVNOM SAOBRAĆAJU

Hercegovačko-neretvanski kanton

Grad Mostar. Dana, 11.11.2016. godine, u 14:10 sati, u mjestu Sretnice na putu M17.4 dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj je jedna osoba smrtno stradala. Do nesreće je došlo uslijed slijetanja putničkog vozila marke “mercedes” sa saobraćajnice. U vozilu su bile dvije osobe. Smrtno stradala osoba bila je suvozač u vozilu, a radi se o ženskoj osobi B.M. (rođ. 1944 god.), iz Čerina općina Čitluk, dok je vozač M.M. (rođ. 1942 god.) iz Čerina, zadobio teže povrede.

VODOSNADBJEVANJE

Unsko-sanski kanton

Grad Bihać. Potrošači vodoopskrbnog sistema grada Bihaća koji se snabdijevaju vodom sa izvorišta: Klokot, Privilica, Trebljenik, Ostrovica, Gata i Toplica i dalje trebaju prokuhavati vodu prije upotrebe za piće, zbog zamućenosti izvorišta.

NEEKSPLODIRANA UBOJNA SREDSTVA  – NUS 

Tuzlanski kanton

Općina Gradačac. Tim za uklanjanje NUS-a FUCZ obavljao je poslove na uklanjanju i uništavanju NUS-a na području općine Gradačac.

O S T A L O

POTRAGA ZA NESTALOM OSOBOM

Kanton Sarajevo

I danas se nastavlja potraga za nestalom osobom čiji je nestanak prijavljen dana, 10.11.2016. godine, u 21:40 sati u PS Vogošća, a za koju se sumnja da je skočila u rijeku Bosnu u blizini Semizovca. Ekipa Profesionalne vatrogasne jedinice Kantona Sarajevo vrši pretragu obala rijeke Bosne.

OPERATIVNI CENTAR FEDERALNE UPRAVE CIVILNE ZAŠTITE