Sažetak redovnog izvještaja o stanju u Federaciji BiH, za dane 09./10.09.2017.godine, do 10:00 sati

POŽARI

Hercegovačko-neretvanski kanton

Grad Mostar. Profesionalna vatrogasna jedinica grada Mostara, imala je intervenciju od  21:25 do 21:45 sati, u stanu, u ul. Kralja Tomislava, gdje je gorjela elektro instalacija.

Zeničko-dobojski kanton

Grad Zenica. Profesionalna vatrogasna jedinica grada Zenica, imala je intervenciju na gašenju požara na divljoj deponiji smeća, uz put, u naselju Raspotoćje. Požar je ugašen.

Općina Kakanj. Vatrogasna jedinica općine Konjic, imala je dvije intervencije na gašenju požara, i to:

– u mjestu Viduša, gdje je gorjela šuma na manjoj površini, te

– na lokalitetu površinski kop Malješ, gdje je gorjelo nisko rastinje i suha trava. Oba požara su ugašena.

Općina Žepče. Vatrogasna jedinica općine Žepče, imala je intervenciju na gašenju požara u napuštenoj kući, u mjestu Radovlje, gdje je gorio namještaj. Požar je ugašen.

Tuzlanski kanton

Općina Gradačac: Vatrogasna jedinica općine Gradačac, imala je intervenciju na gašenju požara, gdje je gorjelo nisko rastinje, u naselju Kulino Brdo. Požar je lokalizovan i ugašen.

Kanton Sarajevo

Profesionalna vatrogasna jedinice Kantona Sarajevo, imala je jednu veću intervenciju, kada je dana 09.09.2017.godine, u 22:12 sati, pristigla dojava da gori vikendica u naselju Rakovici, lokalitet Rudnik br. 54 (Općina Ilidža). U gašenju požara učestvovalo je devet vatrogasaca sa tri vatrogasna vozila. Požar je ugašen oko 00:03 sati. Pričinjena je manja materiljalna šteta. Povrijeđenih lica nije bilo.

OBLAST VODONABDIJEVANJA 

Unsko-sanski kanton

Grad Bihać. U gradu Bihaću, stavljena je van snage preporuka, da se voda sa svih izvorišta, kojim upravlja JP „Vodovod“ Bihać, prije upotrebe za piće prokuhava ili koristi flaširana voda, osim na punktovima Ozimice II i naselja Žegar, gdje je potrebno izvršiti preventivno prokuhavanje vode, prije upotrebe vode za piće.

Srednjobosanski kanton

Općina Vitez.  DVD-e  Stari Vitez i dalje vrši  odvoz pitke vode u MZ-e Ahmiće.

Hercegovačko-neretvanski kanton

Općina Konjic. Pripadnici vatrogasne jedinice u toku dana vršili su dostavu pitke vode putem cisterne, u mjesto Gorani.

Kanton 10.
Općina Bosansko Grahovo. U Bosanskom Grahovu i dalje je na snazi redukcija vode za sve sate, osim u periodu od 14:00 do 16:00 sati.

OPERATIVNI CENTAR FEDERALNE UPRAVE CIVILNE ZAŠTITE